De vorba cu strainii. Cum sa stabilim conexiuni cu ceilalti

în stoc
SKU
a264541
49.99 LEI
Pe scurt
Curba demografică a planetei noastre urcă vertiginos, atingând pragul de 8 miliarde de locuitori, dar capacitățile noastre de socializare, de comunicare și de relaționare cu ceilalți și cu necunoscuții scad tot mai dramatic. Experimentatul jurnalist american Joe Keohane ne poartă printr-o extraordinară călătorie în propriile lumi interioare și creează un tablou complex al interacțiunilor noastre cu străinii. În abordarea autorului se împletesc deopotrivă sociologia, psihologia, antropologia, istoria, filosofia, istoria religiilor și științele politice, pentru a ne face să înțelegem mai clar că, de fapt, cei mai mari străini suntem chiar noi, atunci când refuzăm beneficiile contactului cu cei pe care îi percepem ca fiind „necunoscuți“, când le blocăm intrarea în viața noastră. De-a lungul istoriei, interacțiunea cu străinii ne-a ajutat să supraviețuim ca specie, ne-a modelat obiceiurile culturale și materiale, ne-a făcut să călătorim în siguranță, ne-a oferit beneficiile empatiei și ale căldurii umane chiar și când ne-am așteptat mai puțin. Așadar, de ce sunt atât de huliți necunoscuții în marea noastră civilizație globalizată? De ce ne temem așa de tare de ei? Și de ce tehnologia ne îndepărtează și mai agresiv de contactele umane firești, care implică uneori o minimă interacțiune cu străinii? La toate aceste întrebări, Joe Keohane ne oferă răspunsurile sale, precum și o interpretare personală a marilor noastre tipare culturale, într-o carte minunat documentată, scrisă accesibil, cu deschidere și mult umor.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Introspectiv
ISBN 9786063386732
Traducător Carmen Neacșu
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDe vorba cu strainii. Cum sa stabilim conexiuni cu ceilalti
Rating-ul tău

Curba demografică a planetei noastre urcă vertiginos, atingând pragul de 8 miliarde de locuitori, dar capacitățile noastre de socializare, de comunicare și de relaționare cu ceilalți și cu necunoscuții scad tot mai dramatic.

Experimentatul jurnalist american Joe Keohane ne poartă printr-o extraordinară călătorie în propriile lumi interioare și creează un tablou complex al interacțiunilor noastre cu străinii. În abordarea autorului se împletesc deopotrivă sociologia, psihologia, antropologia, istoria, filosofia, istoria religiilor și științele politice, pentru a ne face să înțelegem mai clar că, de fapt, cei mai mari străini suntem chiar noi, atunci când refuzăm beneficiile contactului cu cei pe care îi percepem ca fiind „necunoscuți“, când le blocăm intrarea în viața noastră.

De-a lungul istoriei, interacțiunea cu străinii ne-a ajutat să supraviețuim ca specie, ne-a modelat obiceiurile culturale și materiale, ne-a făcut să călătorim în siguranță, ne-a oferit beneficiile empatiei și ale căldurii umane chiar și când ne-am așteptat mai puțin. Așadar, de ce sunt atât de huliți necunoscuții în marea noastră civilizație globalizată? De ce ne temem așa de tare de ei? Și de ce tehnologia ne îndepărtează și mai agresiv de contactele umane firești, care implică uneori o minimă interacțiune cu străinii?

La toate aceste întrebări, Joe Keohane ne oferă răspunsurile sale, precum și o interpretare personală a marilor noastre tipare culturale, într-o carte minunat documentată, scrisă accesibil, cu deschidere și mult umor.