Demiurgul si alte studii traditionale

în stoc
SKU
a258125
49.00 LEI
Pe scurt
Fie ca sunteti un cautator al adevarului, un pasionat de filosofie sau pur si simplu un cititor curios, puteti considera opera lui René Guénon o calauza de nadejde in intelegerea temelor majore precum metafizica, traditia, simbolismul sau gnosticismul. In cele peste 30 de volume pe care le semneaza, René Guénon readuce la viata Philosophia Perennis, intelepciunea primordiala, perena si universala care se afla la baza tuturor traditiilor religioase si metafizice ale omenirii, oferindu-ne astfel un instrument eficient pentru a intelege lumea in care traim.
Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Philosophia Perennis
ISBN 5948417230366
Traducător Daniel Hoblea
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDemiurgul si alte studii traditionale
Rating-ul tău

Fie ca sunteti un cautator al adevarului, un pasionat de filosofie sau pur si simplu un cititor curios, puteti considera opera lui René Guénon o calauza de nadejde in intelegerea temelor majore precum metafizica, traditia, simbolismul sau gnosticismul. In cele peste 30 de volume pe care le semneaza, René Guénon readuce la viata Philosophia Perennis, intelepciunea primordiala, perena si universala care se afla la baza tuturor traditiilor religioase si metafizice ale omenirii, oferindu-ne astfel un instrument eficient pentru a intelege lumea in care traim.

In cartea de fata, Guénon abordeaza cu o claritate remarcabila intrebari fundamentale precum:
• De ce exista Bine si Rau?
• Care este raportul dintre Divinitate si Numere?
• Cat de mult se apropie stiintele de Adevar?
• Ce valoare poate avea analiza si cunoasterea unor curente filosofice ca rationalismul, intuitionismul si pragmatismul?
• Care sunt diferentele semnificative de gandire dintre Orient si Occident?
• Care este raportul intre traditie si civilizatie?
• Cum ne alegem profesia astfel incat sa traim o viata cu sens?

Pe cat de diverse sunt temele si intrebarile propuse, cautarea raspunsurilor urmareste sa redefinesca o serie de concepte esentiale pentru centrarea si dezvoltarea spirituala a omului modern oferindu-i astfel repere de viata autentice si exacte.

Citind opera lui Guénon veti putea sa descoperiti lumina autentica a Traditiei, veti putea sa intelegeti profunzimea si semnificatia simbolurilor si sa descoperiti adevarul ascuns dincolo de aparente. Viziunea sa asupra lumii ne ajuta sa ne intelegem locul si rostul nostru atat in propria viata, cat si in Univers.

René Guénon s-a nascut la 15 noiembrie 1886, in Blois. In 1904 a venit la Paris, inscriindu-se la Colegiul Rollin, ca student la matematica. In 1908, Guenon frecventa deja „scolile" ocultiste ale epocii. Initiat in Francmasonerie, in Ordinul Martinist, student al Scolii Hermetice a lui Papus, el a devenit o figura cunoscuta in miscarea ezoterica de atunci; in 1909 ajunge membru al Bisericii Gnostice, cu numele Palingenius.

Perioada 1908-1912 este foarte enigmatica. Superiores Incogniti il investesc pe René Guénon cu functia de restaurator al Traditiei primordiale in Occident, mai precis cu rolul de transmitator si talmacitor al adevarurilor absolute, in vederea modificarii mentalitatii occidentale. Intre 1909 si 1912, realizarea metafizica (cel putin teoretica) a lui Guénon era un fapt implinit, dovada fiind articolele scrise de el atunci, articole care prevestesc cartile de mai tarziu. Intrucat initierea sa era una „universala", Guénon a „particularizat-o", ajungand initiat in hinduism, daoism si masonerie; iar in 1911-1912 s-a atasat de traditia islamica, luand numele „slujitorul Unicului", Abdel Wahed Yahia.