Demonii vântului

în stoc
SKU
a248336
Preț special 22.46 LEI Preț standard 29.95 LEI
Pe scurt
Cititorii îndrăgostiţi de rebela şi pasionala Darrielle din Istoria romanţată a unui safari vor găsi în acest roman o nouă poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut încă „vocea hipnotică de sirenă” din proza Danielei Zeca sunt puşi în faţa unei istorii noi despre pasiune, aur şi putere. „Am proiectat să scriu o trilogie orientală în care acest al doilea roman e o poveste a întâlnirii încordate dintre «eu» şi «celălalt», dintre femei şi bărbaţi deopotrivă – o odisee a celor trei feluri de eroi care vor construi întotdeauna, în orice literatură, istoriile care se ţin minte: Amantul, Stăpânul şi Profetul. Demonii vântului este cartea Stăpânului îndrăgostit.” (Daniela Zeca)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
Ediția cărții ediție aniversară
ISBN 9789734691913
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 10 x 18 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDemonii vântului
Rating-ul tău

Cititorii îndrăgostiţi de rebela şi pasionala Darrielle din Istoria romanţată a unui safari vor găsi în acest roman o nouă poveste de iubire, iar cei care nu au cunoscut încă „vocea hipnotică de sirenă” din proza Danielei Zeca sunt puşi în faţa unei istorii noi despre pasiune, aur şi putere.

„Am proiectat să scriu o trilogie orientală în care acest al doilea roman e o poveste a întâlnirii încordate dintre «eu» şi «celălalt», dintre femei şi bărbaţi deopotrivă – o odisee a celor trei feluri de eroi care vor construi întotdeauna, în orice literatură, istoriile care se ţin minte: Amantul, Stăpânul şi Profetul. Demonii vântului este cartea Stăpânului îndrăgostit.” (Daniela Zeca)

Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Cu un doctorat în filologie (2001) şi unul în comunicare (2015) la Universitatea din Bucureşti, este titularul cursului de genuri ale audiovizualului din cadrul aceleiaşi universităţi. În 2006 a primit distincţia „Personalitatea europeană a anului pentru România”, secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană. În intervalul ianuarie 2004 – august 2012 a fost directorul canalului de televiziune TVR Cultural, iar din 2015 până în prezent îşi identifică numele cu talk-show-ul „Mic dejun cu un campion”, pe care îl realizează pentru TVR2. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Românesc, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (critică literară, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009), Istoria romanţată a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011), Zece zile sub văl/ Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie, Litera, 2011), Omar cel orb (roman, Polirom, 2012, 2017) şi La taclale cu idolii (critică şi teorie media, Polirom, 2015).
A obţinut mai multe nominalizări şi distincţii prestigioase pentru literatură şi jurnalism.