Dependenți de mâncare

în stoc
SKU
a232007
39.95 LEI
Pe scurt

Michael Moss este laureat al Premiului Pulitzer.

Reporterul american de investigații și laureat al Premiului Pulitzer Michael Moss ne dezvăluie în lucrarea de față ceea ce oamenii de știință și lumea medicală știu deja de mai multe decenii, și anume că unele alimente au o capacitate de a crea dependență mai mare decât cea a țigărilor, a drogurilor sau a alcoolului. Cunoscând aceste lucruri, marile companii producătoare de alimente și laboratoarele de chimie alimentară au creat numeroși aditivi și apelează la tot felul de subterfugii comerciale cu scopul de a ne face tot mai dependenți de produsele lor. În paralel cu aceste eforturi susținute, incidența obezității, mai ales în rândul populației tinere, continuă să crească.

Relatare captivantă despre bătălii duse în instanță, campanii de marketing înșelătoare și cele mai recente descoperiri științifice din domeniul alimentației care au provocat actuala criză de sănătate publică din multe țări ale lumii, cartea ne arată de ce este mai important ca oricând să știm cu ce ne hrănim de fapt și cum acționează industria alimentară pentru a ne determina să mâncăm cât mai mult.

„Captivantă.” (The Wall Street Journal)

„Moss argumentează că liberul-arbitru este o iluzie, cel puțin în ce privește anumite alimente. Și are dreptate.” (The New York Times)

Michael Moss este laureat al Premiului Pulitzer.

Reporterul american de investigații și laureat al Premiului Pulitzer Michael Moss ne dezvăluie în lucrarea de față ceea ce oamenii de știință și lumea medicală știu deja de mai multe decenii, și anume că unele alimente au o capacitate de a crea dependență mai mare decât cea a țigărilor, a drogurilor sau a alcoolului. Cunoscând aceste lucruri, marile companii producătoare de alimente și laboratoarele de chimie alimentară au creat numeroși aditivi și apelează la tot felul de subterfugii comerciale cu scopul de a ne face tot mai dependenți de produsele lor. În paralel cu aceste eforturi susținute, incidența obezității, mai ales în rândul populației tinere, continuă să crească.

Relatare captivantă despre bătălii duse în instanță, campanii de marketing înșelătoare și cele mai recente descoperiri științifice din domeniul alimentației care au provocat actuala criză de sănătate publică din multe țări ale lumii, cartea ne arată de ce este mai important ca oricând să știm cu ce ne hrănim de fapt și cum acționează industria alimentară pentru a ne determina să mâncăm cât mai mult.

„Captivantă.” (The Wall Street Journal)

„Moss argumentează că liberul-arbitru este o iluzie, cel puțin în ce privește anumite alimente. Și are dreptate.” (The New York Times)

 

Michael Moss este autorul cărţii Salt Sugar Fat, o amplă expunere despre industria alimentelor procesate, care a ajuns în fruntea listei de bestselleruri a ziarului The New York Times la categoria non‑ficţiune. În 2010 i s‑a decernat Premiul Pulitzer pentru jurnalism explicativ, fiind nominalizat la acelaşi premiu în 1999 şi 2006, în timp ce lucra ca reporter de investigaţii pentru The New York TimesThe Wall Street Journal şi New York Newsday. Participă ca invitat în emisiuni de la CBS şi CNN, precum şi la The Doctor Oz Show.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Hexagon
ISBN 9789734686827
Traducător Oana Gavrilă
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDependenți de mâncare
Rating-ul tău