Descopera filosofia. Campanella

în stoc
SKU
a246450
39.90 LEI
Pe scurt
Tommaso Campanella. Poti invata mai mult din anatomia unei furnici decat din toate cartile lumii. Aceasta este povestea unui copil din sudul Italiei, fiul unui tata analfabet, care a devenit unul dintre oamenii intelepti ai timpului sau; este epopeea unui personaj care s-a prefacut ca este nebun doar pentru a putea continua sa-si apere viziunea originala asupra lumii; este vocea unui calugar cu faima de eretic, care a vorbit despre revolutie si a predicat aparitia unei societati de oameni drepti pe pamant, chiar inainte de moartea sa; este strigatul unui calabrez care, cu o puritate neinfricata, a rasturnat teoria prin practica. Cartea de fata relateaza peripetiile unui filosof care ne invata sa preferam natura - plantele, animalele si toate fiintele vii in carne si oase - cartilor si silogismelor.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Descopera filosofia
Ediția cărții I
ISBN 978-606-338-830-9
Traducător Gabriela Toma
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDescopera filosofia. Campanella
Rating-ul tău
Tommaso Campanella. Poti invata mai mult din anatomia unei furnici decat din toate cartile lumii.

Aceasta este povestea unui copil din sudul Italiei, fiul unui tata analfabet, care a devenit unul dintre oamenii intelepti ai timpului sau; este epopeea unui personaj care s-a prefacut ca este nebun doar pentru a putea continua sa-si apere viziunea originala asupra lumii; este vocea unui calugar cu faima de eretic, care a vorbit despre revolutie si a predicat aparitia unei societati de oameni drepti pe pamant, chiar inainte de moartea sa; este strigatul unui calabrez care, cu o puritate neinfricata, a rasturnat teoria prin practica. Cartea de fata relateaza peripetiile unui filosof care ne invata sa preferam natura - plantele, animalele si toate fiintele vii in carne si oase - cartilor si silogismelor.
 
Tommaso Campanella (1568-1639) se afla la intersectia unei epoci care lasa in urma imperativele si dogmele unei asa-zise autoritati si porneste pe drumuri neincepute, catre idei noi, purtand, cu toate acestea, povara trecutului. - Manuel Cruz (profesor universitar de filosofie)