Descopera filosofia. Thomas Morus

în stoc
SKU
a246448
39.90 LEI
Pe scurt
Un umanist coerent în vremuri tulburi Thomas Morus (1478-1535) e cunoscut pretutindeni ca autor al Utopiei, dar sa-l reducem la rangul unui utopist oarecare ar insemna o adevarata limitare a perspectivei. Morus a fost un personaj important in Anglia inceputului de secol XVI: a ocupat importante functii publice, a fost un avocat celebru, judecator al ereticilor, laic devotat credintei catolice, poet care a scris in latina si in limba populara, traducator din greaca, polemist pe teme teologice, satirist, istoric si inovator al limbii engleze.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Descopera filosofia`
Ediția cărții I
ISBN 978-606-338-391-5
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDescopera filosofia. Thomas Morus
Rating-ul tău

Un umanist coerent în vremuri tulburi

Thomas Morus (1478-1535) e cunoscut pretutindeni ca autor al Utopiei, dar sa-l reducem la rangul unui utopist oarecare ar insemna o adevarata limitare a perspectivei. Morus a fost un personaj important in Anglia inceputului de secol XVI: a ocupat importante functii publice, a fost un avocat celebru, judecator al ereticilor, laic devotat credintei catolice, poet care a scris in latina si in limba populara, traducator din greaca, polemist pe teme teologice, satirist, istoric si inovator al limbii engleze.

In tot ce a facut si a spus, niciodata nu s-a instrainat de principiile sale morale, chiar si cand stia ca urma sa plateasca cu viata aceasta integritate.