Dezvăluirea secretelor planșeului pelvian feminin

în stoc
SKU
a215784
34.90 LEI
Pe scurt

Profesorul Peter Petros, membru al departamentului științific al Universității de Vest din Australia (UWA), doctor în științe medicale (Uppsala), medic chirurg (Sydney), membru al Colegiului Regal de Obstetrică și Ginecologie (FRCOG-Londra) și al Cole giului Australian și Neo-zeelandez de Obstetrică și Ginecologie (FRANZCOG CU), are o bogată experiență în reconstrucția tulburărilor de statică pelviană. Este recunoscut la nivel internațional ca fiind un lider în domeniul incontinenței și prolapsului atât la nivel științific, cât și chirurgical. La începutul anilor 1990, acesta, împreună cu profesorul Ulf Ulmsten de la Universitatea din Uppsala, Suedia, a introdus în practica medicală operația cu bandeletă suburetrală pentru vindecarea incontinenței urinare de efort. Această operație se bazează pe Sistemul Integral, o metodă revoluționară. Cel puțin 1,5 milioane de astfel de operații au fost efectuate la nivel mondial începând cu anul 2000. Profesorul Petros a scris peste 170 de lucrări științifice originale privind incontinența și prolapsul și este profesor de medicină la Universitatea din NSW Sydney, la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, și de Inginerie la Universitatea din Australia de Vest. În prezent trăiește și lucrează în Sydney.

Dr. Patricia M. Skilling, MB CHB (St Andrews), a studiat cu profesorul Petros. În calitate de director al programului de Recuperare a Tulburărilor de Statică Pelviană (RPP) la Kvinno Center, a inițiat Sistemul Integral pentru RPP, primul sistem nou de tratament apărut după metoda dr. Kegel din anul 1948. Lucrările ei au fost publicate în reviste științifice importante. Noul sistem este eficient din punctul de vedere al timpului și îmbunătățește multe simptome care nu sunt abordate prin metoda Kegel, precum micțiunea imperioasă, nicturia, durerea pelviană și simptomele de golire, incontinența de efort.

Joan McCredie are o experiență de 25 de ani în îngrijirea pacientelor cu incontinență și în îngrijiri paliative. Ca susținător, a ținut prelegeri pe scară largă în fața grupurilor de femei și a organizațiilor civice. A lucrat îndeaproape cu profesorul Petros și cu dr. Skilling, fiind consilier la clinică. Empatia, înțelegerea și interesul deosebit în privința efectelor psihologice profunde cauzate de incontinență și durere au fost de neprețuit pentru îngrijirea pacientelor și pentru elaborarea lucrării dedicate secretelor planșeului pelvian feminin.

Ghid pentru ameliorarea simptomelor, însoțit de mărturii ale pacientelor

Această carte se adresează femeilor afectate de incontinența urinară de efort, prezentându-le teoria Sistemului Integral, care a ajutat deja milioane de femei din întreaga lume.

Incontinența este considerată o parte a procesului de îmbătrânire. Una despre care femeile se sfiesc să vorbească deschis. În realitate, are o serie de implicații care depășesc funcția mecanică a vezicii urinare și a intestinului. Pentru cele care suferă, reprezintă o problemă emoțională puternică. Vine la pachet cu o jenă intensă, aducând scăderea încrederii în sine și a respectului de sine. Femeile se confruntă cu o o afectare negativă a imaginii de sine și cu reticența de a socializa. În majoritatea situațiilor, anxietatea lor atinge un nivel ridicat.

Ținând cont de încărcătura psihologică din spatele acestui subiect, cartea este concepută atât ca un instrument educațional, cât și ca unul motivațional. Femeile vor înțelege cum funcționează organele pelvine și în același timp vor face cunoștință cu cele mai eficiente metode terapeutice.

Mai mult decât atât, volumul de față își propune să familiarizeze pacientele cu o adevărată revoluție în gândire. Concret, problemele intestinale și ale vezicii urinare provin în principal de la un vagin deteriorat sau de la ligamentele care îl susțin, și nu de la organele propriu-zise. Această descoperire științifică de importanță majoră li se datorează profesorului Petros (Australia – unul dintre autorii cărții) și profesorului Ulmsten (Suedia) și poartă denumirea de Sistem Integral. O singură intervenție, operația cu bandeletă suburetrală, introdusă în practică de Petros și Ulmsten, a schimbat viața a milioane de femei începând cu anul 2000. O operație dureroasă, care implica o spitalizare de 12 zile, cu montare de sondă urinară, s-a transformat astfel într-o operație destul de nedureroasă ce necesită doar internare de zi.

Cititoarele vor afla toate informațiile necesare despre Sistemul Integral, metoda testată științific pentru tratarea afecțiunilor menționate. Aceasta constă în exerciții speciale sau noi tipuri de intervenții chirurgicale minim-invazive, capabile să întărească ligamentele vaginului. Ca urmare, se produce vindecarea sau ameliorarea majoră a simptomelor, precum micțiunea imperioasă, nicturia, durerea pelviană și incontinența fecală. Nu în ultimul rând, femeile vor deprinde cunoștințele necesare pentru a discuta deschis cu medicul lor despre problemele medicale personale.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 9786065875623
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDezvăluirea secretelor planșeului pelvian feminin
Rating-ul tău