Diabetul zaharat altfel. Metode naturale de preventie si tratament

în stoc
SKU
a222451
27,00 LEI
Pe scurt

ESTHER (ETTY) HILLESUM s-a născut în 15 ianuarie 1914 într-o familie de evrei din Middelburg (Țările de Jos). Din 1924 familia se mută la Deventer, unde tatăl, profesor de limbi clasice, devine director al liceului local. După încheierea studiilor liceale, Etty se mută la Amsterdam pentru a urma dreptul, apoi slavistica. La începutul anului 1941 îl cunoaște pe Julius Spier, fost discipol al lui Jung, psiholog, psihoterapeut și chirolog; la început este pacienta lui (cel mai probabil ideea ținerii unui jurnal a venit dinspre acesta, ca parte din terapie), apoi secretară, prietenă și iubită. Însemnările foarte intime din jurnal surprind, în paralel cu explorările spirituale ale tinerei de 27 de ani, viața de zi cu zi din Amsterdamul ocupației naziste, persecuțiile la care au fost supuși evreii și tăvălugul de neoprit al istoriei, căruia îi vor cădea victime într-un final și autoarea și întreaga ei familie. Caietele lui Etty, cu scrisul lor mărunt și greu de descifrat, au avut un destin complicat vreme de aproape patru decenii, până în anul 1981, când a apărut, în îngrijirea lui Jan G. Gaarlandt, prima selecție în neerlandeză a jurnalului, alături de o serie de scrisori trimise de ea, majoritatea din lagărul de tranzit Westerbork. Prima ediție integrală a fost publicată în 1986. Ulterior, jurnalul și scrisorile au fost traduse în engleză și în alte 24 de limbi. Pe lângă importanța istorică, scrierile lui Etty înfățișează o tânără de o inteligență și o sensibilitate aparte, nonconformistă, de o intensă compasiune și cu abordări feministe sofisticate. Vocea sa vine ca o completare „de maturitate“ a jurnalului Annei Frank. Etty Hillesum a murit pe 30 noiembrie 1943 la Auschwitz.

Aceasta carte este o pledoarie la un stil de viata natural, in care sa ne punem sanatatea in prim-plan, sa reinvatam sa mancam, sa nu ne lasam sedusi de gustul bun al zaharului care a ajuns sa se puna in aproape orice aliment pe care il cumparam de la magazin, al amelioratorilor de gust, acele E-uri care sunt prezente in toate produsele, sa renuntam la fast-food si sa alegem o alimentatie cat mai putin procesata. Acest mod de a manca ajuta la prevenirea diabetului.
O persoana diagnosticata cu aceasta boala trebuie sa constientizeze ca alimentatia sa trebuie sa se schimbe, ca insulina sau medicamentele prescrise de medici trebuie sa fie insotite de un regim de viata sanatos. La inceput vor fi percepute multe limitari, multe alimente vor fi interzise sau vor fi acceptate doar in cantitate limitata. Prin numeroase tatonari se poate ajunge la un meniu care sa satisfaca cele mai exigente gusturi, avand in minte anumite principii de care trebuie sa se tina seama, in functie de tipul de diabet sau de alte boli asociate (cum ar fi obezitatea, bolile cardio-vasculare etc.). Masurarea glicemiei devine astfel foarte importanta, fiind un indicator care ne arata daca respectam acele principii.
Aceasta carte ajuta cititorul sa inteleaga mai bine anumite aspecte ale diabetului zaharat pe care medicul nu a avut timp sa i le explice sau nu le-a retinut din multitudinea de informatii pe care i le-a dat. De asemenea, pune la dispoziție un intreg arsenal de lupta impotriva acestei boli care, pe langa medicamente, sa prelungeasca si sa creasca calitatea vietii.

Mai multe informații
EdituraUniversitara
Colecție Academica
Ediția cărții II
ISBN 9786062812645
Traducător Bianca Savu
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDiabetul zaharat altfel. Metode naturale de preventie si tratament
Rating-ul tău