Diavolul și amăgirile sale. Ateismul și pretențiile sale științifice

în stoc
SKU
a264631
39.00 LEI
Pe scurt
,,Dacă știința se opune religei, nu este din cauza a ceva din ceea ce conțin fie premisele, fie concluziile marilor teorii științifice. Acestea nu menționează nici un cuvînt despre Dumnezeu. Nu vorbesc despre vreo credință în afară de cea pe care ele însele o cer. Nu impun nici un ritual în afara ritualurilor obișnuite ale vieții academice, iar acestea nu implică nimic mai mult decît adorarea a ceea ce este adorat la scară largă. Afirmațiile încrezătoare ale oamenilor de știință care susțin că, în intimitatea camerei lor, au demonstrat că Dumnezeu nu există nu au nimic de-a face cu știința, și chiar mai puțin cu existența lui Dumnezeu.” David Berlinski
Mai multe informații
EdituraRatio et Revelatio
ISBN 9786069659854
Traducător Otniel-Laurean Vereș
Număr de pagini 180
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă Broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDiavolul și amăgirile sale. Ateismul și pretențiile sale științifice
Rating-ul tău

Dacă știința se opune religei, nu este din cauza a ceva din ceea ce conțin fie premisele, fie concluziile marilor teorii științifice. Acestea nu menționează nici un cuvînt despre Dumnezeu. Nu vorbesc despre vreo credință în afară de cea pe care ele însele o cer. Nu impun nici un ritual în afara ritualurilor obișnuite ale vieții academice, iar acestea nu implică nimic mai mult decît adorarea a ceea ce este adorat la scară largă. Afirmațiile încrezătoare ale oamenilor de știință care susțin că, în intimitatea camerei lor, au demonstrat că Dumnezeu nu există nu au nimic de-a face cu știința, și chiar mai puțin cu existența lui Dumnezeu.

David Berlinski

O replică puternică la batjocura ateistă și la știința încrezută, precum și la tipul de filozofie care capitulează în fața lor. David Berlinski procedează cu rațiune și calm pentru a pune în discuție speculația științifică recentă și pentru a demasca lipsa de rațiune din care aceasta critică religia.

Harvey Mansfield

Cartea lui Berlinski este tot ceea ce poate fi de dorit: este idiomatică, profundă, strălucit polemică, amuzantă și, bineînțeles, extrem de erudită. Îl felicit.

William F. Buckley Jr.