Dicționar îndrăgostit de parfumuri

în stoc
SKU
a230739
99.90 LEI
Pe scurt

Povestea omenirii și a secolelor traversate de memoria ei fluidă prin literatură, muzică, arte, haute couture, teatru și cinematografie, un grandios elogiu al simțurilor capabile să unească sensibilități și culturi, idei și speranțe, triumfuri și tristeți, atingeri și dorințe, senzații divine și trăiri respingătoare într-un romantism unic, numai al ființei umane. 

Povestea omenirii și a secolelor traversate de memoria ei fluidă prin literatură, muzică, arte, haute couture, teatru și cinematografie, un grandios elogiu al simțurilor capabile să unească sensibilități și culturi, idei și speranțe, triumfuri și tristeți, atingeri și dorințe, senzații divine și trăiri respingătoare într-un romantism unic, numai al ființei umane. 

„Parfumul mă însoțește în permanență. Prefer să-mi uit cheile sau ochelarii, decât să ies din casă fără parfum.“ CHATERINE DENEUVE

Parfumul nu este o simplă aromă, ci un univers mulat pe expresia persoanei care îl poartă, transformându-se în mesajul ei privat.

„Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim și de neuitat, care îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat.“ COCO CHANEL

Autor

Élisabeth de Feydeau de Saint-Christophe, născută Mabille de Poncheville, este nepoata lui André Mabille de Poncheville, poet și prozator francez, și strănepoata lui Georges Vidor, armator. Această moștenire de familie a făcut-o să fie interesată, încă de la o vârstă fragedă, de scris, de istorie și de cultura franceză.

Când avea șaisprezece ani, a descoperit puterea emoțională a parfumului după ce a mirosit prima dată L’Heure Bleue de la Casa Guerlain, de care s-a îndrăgostit pe loc. De atunci a fost atrasă peste măsură de lumea aromelor, pe care o percepea ca pe un ecou al lumii muzicii și a pieselor pentru pian studiate de ea în copilărie.

După obținerea doctoratului în istorie, a fost cooptată ca membră a Comisiei de afaceri culturale a Casei Chanel. A înființat și a condus departamentele lor, dobândind primele noțiuni despre materiile prime naturale ale aromelor.

Apoi, în 1997, a hotărât să-și fondeze propria companie, Arty Fragrance, în care a început să lucreze în calitate de consultant pentru dezvoltare olfactivă și culturală pentru nume de prestigiu din universul producătorilor de parfumuri: Jean-Paul Gaultier, Chanel, Parfums Christian Dior și Guerlain, printre alții.

Și-a continuat cercetările fundamentale în acest domeniu și a publicat mai multe volume: Jean-Louis Fargeon, parfumeur de Marie-Antoinette (2005), L’Herbier de Marie-Antoinette (2012), Les Parfums: histoire, anthologie, dictionnaire (2011), Les 101 mots du parfums (2013).

Astăzi este cea mai prețioasă expertă în parfumuri, fiind recunoscută de cele mai mari și mai faimoase companii. Din 1998, predă la „l’école des parfumeurs de la Versailles.

A organizat o serie de expoziții, de pildă „Parfums Promenade“, la „Galerie des Galeries“ (Galeries Lafayette, 2001) sau  „La Cour des Senteurs“ (Versailles, 2013).

În 2011, a lansat brandul „Arty Fragrance by Élisabeth de Feydeau“, sub umbrela căruia creează și comercializează o linie de parfumuri de nişă inspirate din luxul și stilul sofisticat din Franța secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, care pot fi percepute, mai bine ca oriunde, la Château de Versailles.

Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție Savoir-vivre
Ediția cărții III
ISBN 9786068977874
Traducător Mircea Vasilescu
Număr de pagini 728
Formatul cărţii 13.5 x 21 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDicționar îndrăgostit de parfumuri
Rating-ul tău