Dicționarul explicativ al limbii române

Epuizat din stoc
SKU
C205812
116.32 LEI
Pe scurt

Aceasta nouă ediție a II-a, revăzută și adăugită, a Dicționarului explicativ al limbii române, elaborată de un grup de cercetători de la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti", apărută sub egida Academiei Române, reprezintă punerea de acord a ediției anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice și de punctuație ale limbii române.

Conceput ca un vast si complex repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mass-media etc.).


Fata de cea precedenta, aceasta editie cuprinde peste 7 000 de articole noi. Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor. Cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane, DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.


DEX a fost si este cea mai bine vanduta carte din Romania.

Mai multe informații
EdituraUnivers Enciclopedic
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-606-8358-20-8
Număr de pagini 1248
Formatul cărţii 26x20
Tip copertă cartonată
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDicționarul explicativ al limbii române
Rating-ul tău