Dilema. Cum alegem cand nu avem de ales

în stoc
SKU
a111414
25.00 LEI
Pe scurt

Cinci persoane sunt in pericol de moarte: un vagon pe care nimeni nu-l poate opri se indreapta catre ele. Singura posibilitate de a le salva este ca vagonul sa fie deviat pe un alt drum, pe care se afla o singura persoana. Ce alegem?!


Pornind de la conceptul filosofic The trolley problem, autorul ne propune o lectura amuzanta, dar provocatoare cu privire la cele mai profunde notiuni de bine si rau.


O ocazie de a ne ascuti simtul critic asupra deciziilor pe care suntem nevoiti sa le luam la tot pasul: insasi lipsa deciziei constituie o alegere si atrage dupa sine anumite responsabilitati.


Tu ai devia traiectoria vagonului?


Ai trage de maneta?


Ai omori un om pentru a-i salva pe altii?

Intr-un oras american, are loc un incident neobisnuit: o femeie este pusa in situatia de a salva viata a cinci oameni, sacrificand insa un om nevinovat. Corectitudinea morala a deciziei ajunge treptat subiect national de dezbatere, in urma unui rasunator proces supus Tribunalului Opiniei Publice. Subiectul devine tema de discutie in presa, in emisiunile radiofonice, in Universitati si se raspandeste chiar si peste ocean. In fata Curtii cu juri sunt infatisate cele mai diverse perspective: filosofica, psihologica, teologica, medicala, juridica etc. Se creeaza o constelatie de argumente, de pareri pro si contra.


Cititorul este invitat intr-o calatorie initiatica, serioasa si totodata amuzanta, prin lumea fascinanta a filosofiei morale aplicate.

Mai multe informații
EdituraPhilobia
Colecție Ecologia interioara
ISBN 978-606-8560-33-5
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDilema. Cum alegem cand nu avem de ales
Rating-ul tău