Din marile legende ale lumii (volumul II)

în stoc
SKU
a218576
38.00 LEI
Pe scurt

Alexandru Mitru (1914–1989) a scris literatură pentru copii și tineri. Poate cea mai cunoscută operă a lui este Legendele Olimpului, apărută în două volume, unul despre eroi ca Heracles, Tezeu, Asclepios, Orfeu, Oedip, Ahile, Hector sau Ulise, celălalt despre zei precum Uranus, Afrodita, Zeus, Hermes, Apolo, Demetra sau Atena. O altă carte foarte cunoscută este Din marile legende ale lumii, în care Alexandru Mitru rescrie mituri despre Ghilgameș, Roland, Sigfrid și Crimhilda, Arthur și cavalerii Mesei Rotunde, Tristan și Isolda. Printre operele sale se mai numără Căciula fermecată sau Povești despre Păcală și Tândală.

Din marile legende ale lumii se completează în acest volum cu eroi celebri și idealurile lor: Guillaume d’Orange luptă pentru integritatea Franței, cavalerii Mesei Rotunde caută sfântul Graal, pe când călătoriile pe mare din Gudrun inspiră dorința pentru pace și iertare. 

 

Tristan îi închina Isoldei versuri în fiecare zi. Seara se-așeza lângă foc, cu harpa-n brațe, și-i cânta. Și-n versuri nu-i vorbea decât de ce simțea inima lui, văzând-o cât e de frumoasă și știind cât de dragă-i e.

 

Din marile legende ale lumii este o carte de neratat. Alexandru Mitru repovestește unele dintre cele mai frumoase poeme epice și legende ale lumii, valorificând, în cazul creațiilor anonime, cele mai îndepărtate izvoare literare, pe care le aduce astfel mai aproape de cititori.

 

Textul acestei ediții în urmărește îndeaproape pe acela al volumului publicat în 1976 de Editura Junimea.

 

Volumul al II-lea conține legende despre:

Guillaume d’Orange

Gudrun

Viteazul în piele de tigru

Artur și cavalerii Mesei Rotunde

Tristan și Isolda

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Cartea Romaneasca pentru copii
ISBN 9789732333594
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDin marile legende ale lumii (volumul II)
Rating-ul tău