Dinamo. Renasterea Cainilor rosii

în stoc
SKU
a263450
34.90 LEI
Pe scurt
Povestea controversata a unui club de fotbal: mituri urbane despre fotbalistii din Groapa de pe Stefan cel Mare si episoade incredibile in care apar Cainii Rosii/Spartanii de ieri si de azi.
Mai multe informații
EdituraNeverland
ISBN 978-606-960-290-4
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 15 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDinamo. Renasterea Cainilor rosii
Rating-ul tău

Povestea controversata a unui club de fotbal: mituri urbane despre fotbalistii din Groapa de pe Stefan cel Mare si episoade incredibile in care apar Cainii Rosii/Spartanii de ieri si de azi.

Fratii Nunweiller, Piti Varga, Dumitrache, Dinu, Lucescu!... Cine ar fi crezut? Una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din Romania, in fapt prima care a ajuns intr-o semifinala de Cupa Campionilor, se afla, in vara anului 2022, intr-o situatie aparent fara iesire. Dupa ce fusese victima unei pacaleli istorice, orchestrata de un fals investitor spaniol, Dinamo ajunsese, practic, la limita falimentului, deopotriva financiar si sportiv. Dupa 74 de ani petrecuti in exclusivitate in prima divizie, retrograda lamentabil in liga secunda.
 
Odata ajunsa aici, lucrurile pareau sa stea, insa, si mai prost. O echipa din care jucatorii cei mai importanti parasisera deja corabia dupa caderea in Liga 2 si, mai mult, lipsita de posibilitatea de a face noi transferuri, sustinuta aproape exclusiv de suporteri, Dinamo parea, dupa unii, deloc putini, condamnata sa cada si mai jos, in al treilea esalon fotbalistic.
 
Dar Dinamo nu moare si nici nu se preda. Ba chiar incepe o incredibila cursa de urmarire a locurilor de play-off, la capatul careia teoretic se putea spera daca nu la o promovare directa, macar la accederea pe un loc de baraj pentru promovare inapoi in elita. Ceea ce s-a si intamplat! Istoria Cainilor Rosii isi urmeaza cursul firesc. Sau, mai degraba, cursa cu obstacole.