Dincolo de portile rusinii

în stoc
SKU
a269174
57.00 LEI
Pe scurt
De la fereastra biroului său, Marian Tudor vede mulțimea de reporteri care așteaptă ore întregi să prindă cadre cu cei încătușați, filmați în direct din dreptul Porților Rușinii. La 17 ani, Marian Tudor era un adolescent care voia să plece din Oltenița și să studieze în București. Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție i se părea cea mai atractivă: costurile erau minime și avea asigurat un loc de muncă în Poliția Română. Profesorii și părinții au încercat să îl facă să se răzgândească, dar n‑a fost chip să îl întoarcă din drum.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 978-606-441-623-0
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDincolo de portile rusinii
Rating-ul tău

La 17 ani, Marian Tudor era un adolescent care voia să plece din Oltenița și să studieze în București. Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție i se părea cea mai atractivă: costurile erau minime și avea asigurat un loc de muncă în Poliția Română. Profesorii și părinții au încercat să îl facă să se răzgândească, dar n‑a fost chip să îl întoarcă din drum.

A absolvit în anul 2000 și, la repartizare, a strigat tare că vrea în cartierul Pantelimon – Secția 9 Poliție. Voia să vadă ce e dincolo de „blocurile gri“ ale trupei BUG Mafia. Acolo l‑au trimis. Și-a zis că nu vrea să rămână pentru mult timp în Poliție, maximum 3 ani. Voia să susțină examenul de admitere în Baroul București și să devină avocat. Dar s-a îndrăgostit de munca de cercetare penală și a rămas 14 ani cu cascheta pe cap, dintre care 12 în Poliția Capitalei, unde a îndeplinit diverse funcții, și 2 în Inspectoratul General al Poliției Române. Între 2011 și 2013, a participat în calitate de lector la stagiul „Prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante“ în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică al MAI. În noiembrie 2014, a considerat că trebuie să demisioneze. A urmat cursuri de reconversie profesională și în prezent este manager în controlul calității la o companie privată.