Diplomat în Oropingo

în stoc
SKU
a257982
60.00 LEI
Pe scurt
Personajul principal se distinge de celelalte prin modul în care încasează lovituri repetate şi este purtat de către evenimente produse parcă din senin, din nimic, către un deznodământ dramatic… În volumul lui Gafiţa numai personaj principal să nu fii… Cele secundare şi cele episodice alcătuiesc un cor antic care-l însoţeşte până la capăt pe bietul erou.
Mai multe informații
EdituraJunimea
ISBN 9789733726104
Număr de pagini 390
Formatul cărţii 14.5 x 22.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDiplomat în Oropingo
Rating-ul tău

Personajul principal se distinge de celelalte prin modul în care încasează lovituri repetate şi este purtat de către evenimente produse parcă din senin, din nimic, către un deznodământ dramatic…
În volumul lui Gafiţa numai personaj principal să nu fii… Cele secundare şi cele episodice alcătuiesc un cor antic care-l însoţeşte până la capăt pe bietul erou.

Autorul are un simţ deosebit al detaliilor semnificative, o fineţe a observaţiei surprinzătoare, un verb ironic. şi mai surprinde micimea lumii înconjurătoare cu o acurateţe deosebită.
Stelian ŢURLEA

Ceea ce contează cu adevărat şi ceea ce devine pe deplin verosimil sunt însăşi punerea în mişcare a mecanismului infernal, alunecarea individului în condiţia lui fundamentală, de fiinţă-fără-apărare-şi-fără-posibilitate-de-recurs. Are o vină pentru asta? Dacă există vreuna, aceea nu are însă nici o legătură cu enormitatea consecinţelor generate. Lumea în care intrăm este stăpânită de o injustiţie esenţială. Suntem în lumea punerii sub acuzare, tema centrală a prozei pe care o scrie Gabriel Gafiţa în ultimii ani.
Vasile POPOVICI