Diplomaţie şi invidie

în stoc
SKU
a264677
49.90 LEI
Pe scurt
„Emil Ghițulescu a trăit o experiență unică în viața unui diplomat, aceea a mandatului de reprezentant al României în – la ora respectivă – cea mai fierbinte zonă geopolitică de pe glob: Pakistan și Afganistan. A fost această misiune o șansă sau o corvoadă? […] Noi, profanii, am fi mai degrabă tentați să răspundem că destinul i-a jucat o fentă ambasadorului Emil Ghițulescu, trimițându-l, în locul unei destinații exotice și liniștite, în miezul problemei, într-o zonă în care moartea este o prezență cotidiană și în care reprezentarea unei țări ca România are exigențe necunoscute în altă parte.” Răzvan Voncu
Mai multe informații
EdituraNiculescu
ISBN 9786063808982
Număr de pagini 480
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDiplomaţie şi invidie
Rating-ul tău

„Emil Ghițulescu a trăit o experiență unică în viața unui diplomat, aceea a mandatului de reprezentant al României în – la ora respectivă – cea mai fierbinte zonă geopolitică de pe glob: Pakistan și Afganistan. A fost această misiune o șansă sau o corvoadă? […] Noi, profanii, am fi mai degrabă tentați să răspundem că destinul i-a jucat o fentă ambasadorului Emil Ghițulescu, trimițându-l, în locul unei destinații exotice și liniștite, în miezul problemei, într-o zonă în care moartea este o prezență cotidiană și în care reprezentarea unei țări ca România are exigențe necunoscute în altă parte.”

Răzvan Voncu

„Ambasador în vâltoarea istoriei e cartea dublului norocos care este Emil Ghițulescu. Domnia sa e și un scriitor de talent, autor al unor cărți premiate de Uniunea Scriitorilor al cărui membru e. Mult mai important, Emil Ghițulescu a fost ambasador în țări mai puțin vizitate de români: Pakistan, Afganistan, Sudan, Venezuela și Vietnam. Pentru un autor de note de călătorie prezența în locuri mai puțin frecventate de către cititorii săi e un avantaj de neprețuit. Și dacă ar scrie cu picioarele, tot ar fi interesant la lectură, prin lumea aparte descrisă ca ajuns la fața locului. Dacă mai e și scriitor, și nu unul oarecare, ci un scriitor de talent, atunci chiar c-a dat lovitura.”

Ion Cristoiu