Doctorul cel bun

Epuizat din stoc
SKU
a258798
59.99 LEI
Pe scurt
• Roman finalist al premiului Man Booker Cand Laurence Waters isi ia in primire postul la un spital pe jumatate abandonat dintr-o zona rurala, medicul veteran Frank Eloff il priveste cu suspiciune. Lawrence e tot ce nu este el insusi - tanar, optimist, plin de idei marete. In oraselul adormit, sosirea de noi figuri si intoarcerea altora de demult perturba atmosfera. Circula zvonul ca un dictator local din vremurile apartheidului e activ in contrabanda transfrontaliera, iar un detasament de soldati, comandat de un individ din trecutul sumbru al lui Frank, a fost trimis in cautarea lui. In timp ce Frank este coplesit de sentimentul zadarniciei, Laurence vede numai posibilitati - dar, intr-o lume in care trecutul cere reparatii de la prezent, idealismul lui nascut intr-o zodie neprielnica nu poate dura.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Clasici contemporani Litera
ISBN 978-630-319-003-7
Traducător Damon Galgut
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDoctorul cel bun
Rating-ul tău

• Roman finalist al premiului Man Booker

Cand Laurence Waters isi ia in primire postul la un spital pe jumatate abandonat dintr-o zona rurala, medicul veteran Frank Eloff il priveste cu suspiciune. Lawrence e tot ce nu este el insusi - tanar, optimist, plin de idei marete. In oraselul adormit, sosirea de noi figuri si intoarcerea altora de demult perturba atmosfera. Circula zvonul ca un dictator local din vremurile apartheidului e activ in contrabanda transfrontaliera, iar un detasament de soldati, comandat de un individ din trecutul sumbru al lui Frank, a fost trimis in cautarea lui. In timp ce Frank este coplesit de sentimentul zadarniciei, Laurence vede numai posibilitati - dar, intr-o lume in care trecutul cere reparatii de la prezent, idealismul lui nascut intr-o zodie neprielnica nu poate dura.

O parabola extraordinara despre coruperea trupului si sufletului, Doctorul cel bun este si o poveste intensa si impresionanta despre o prietenie umbrita de tradare, pe fundalul sperantelor colosale si al dezamagirilor din Africa de Sud de dupa incheierea apartheidului.
 
Un roman tulburator, letal, adorabil. - The Guardian
 
Damon Galgut este vocea indrazneata si vibranta a fictiunii sud-africane. - The Observer