DOF - Dictionar de termeni oficiali

în stoc
SKU
a261482
101.00 LEI
Pe scurt
Ideea unui Dicționar de termeni oficiali din limba română actuală (DOF) a pornit de la faptul că, în ciuda apelurilor unor grupuri de lingviști și terminologi către oficialități ale statului român, nu există încă o preocupare consecventă pentru normarea terminologiei diverselor domenii. Dicționarul de față reprezintă primul inventar al terminologiei oficiale definite în legislația românească, cuprinzând termeni din legile adoptate și neabrogate în perioada 1990-2009, ordonați alfabetic. Acești termeni nu aparțin numai domeniului juridic, ci celor mai variate aspecte ale realității la care se referă legile. În virtutea folosirii și a definirii lor în texte de lege, ei dobândesc un caracter oficial în forma și în accepțiile cu care sunt utilizați în aceste acte normative.
Mai multe informații
EdituraUnivers Enciclopedic
ISBN 9786060960744
Număr de pagini 624
Formatul cărţii 17 x 24 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDOF - Dictionar de termeni oficiali
Rating-ul tău

Ideea unui Dicționar de termeni oficiali din limba română actuală (DOF) a pornit de la faptul că, în ciuda apelurilor unor grupuri de lingviști și terminologi către oficialități ale statului român, nu există încă o preocupare consecventă pentru normarea terminologiei diverselor domenii.

Dicționarul de față reprezintă primul inventar al terminologiei oficiale definite în legislația românească, cuprinzând termeni din legile adoptate și neabrogate în perioada 1990-2009, ordonați alfabetic. Acești termeni nu aparțin numai domeniului juridic, ci celor mai variate aspecte ale realității la care se referă legile. În virtutea folosirii și a definirii lor în texte de lege, ei dobândesc un caracter oficial în forma și în accepțiile cu care sunt utilizați în aceste acte normative.

Structura articolelor este explicitată în secțiunea care precedă dicționarul propriu-zis; de asemenea, pentru o mai bună înțelegere a definițiilor excerptate, termenii care nu se regăsesc în dicționarele curente ale limbii române au indicații de sens în Glosarul de la sfârșitul volumului.

Dicționarul de termeni oficiali este de natură a contribui la dezvoltarea terminografiei și a lexicografiei în limba română, fiind de folos multor categorii de utilizatori.