Dresda 1945. Furtuna de foc

în stoc
SKU
a259067
Preț special 56.18 LEI Preț standard 74.90 LEI
Pe scurt
13 februarie 1945, Dresda, Al Treilea Reich. Seara, după ora 10, pentru locuitorii „Florenței de pe Elbaˮ a început infernul. În următoarele 36 de ore, bombardierele Aliate, val după val, s-au arătat pe cerul orașului și au lansat o furtună de foc cumplită, distrugând totul în cale și ucigând zeci de mii de oameni.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 9786060881513
Traducător Dorina Tătăran
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDresda 1945. Furtuna de foc
Rating-ul tău

13 februarie 1945, Dresda, Al Treilea Reich. Seara, după ora 10, pentru locuitorii  „Florenței de pe Elbaˮ a început infernul. În următoarele 36 de ore, bombardierele Aliate, val după val, s-au arătat pe cerul orașului și au lansat o furtună de foc cumplită, distrugând totul în cale și ucigând zeci de mii de oameni.

Evenimentul a șocat Germania și, după război, opinia publică internațională. Din 1945 și până în zilele noastre s-a vorbit despre acest bombardament ca despre o crimă de război.

În volumul de față, autorul prezintă detaliat tragedia, bazându-se pe mărturii de arhivă și pe amintirile martorilor.

Abilitățile narative și descriptive ale domnului McKay ne oferă o relatare elegantă, dar implacabilă a acelei nopți îngrozitoare… de recomandat ca o completare meșteșugită și,  deopotrivă, accesibilă publicului larg despre una dintre cele mai complicate, din punct de vedere moral, operații militare din istoria modernă.

The Wall Street Journal

Cercetarea aprofundată a lui McKay precum și proza sa însuflețită surprind teroarea și tragedia bombardamentului. Cititorii nu vor uita prea curând această relatare răvășitoare.

Publishers Weekly