După sfârșitul istoriei. Un dialog despre ultimii 30 de ani

în stoc
SKU
a255589
59.90 LEI
Pe scurt
O serie de interviuri realizate de către Mathilde Fasting cu Francis Fukuyama, renumitul politolog american, despre politică, economie, societate și nu numai.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 9786060880776
Traducător Alina Popescu
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDupă sfârșitul istoriei. Un dialog despre ultimii 30 de ani
Rating-ul tău

Francis Fukuyama este unul dintre cei mai importanți și apreciați intelectuali din lume, afirmațiile sale fiind întotdeauna urmărite cu interes, indiferent de domeniul abordat: economie, sociologie, științe politice.

La 30 de ani de la apariția cărții care l-a consacrat, Sfârșitul istoriei și ultimul om, Fukuyama reia discuția despre vechea sa teorie privind liberalismul și democrația ca destinații finale ale statelor contemporane, dar adaptată la contextul actual. În cadrul unei serii de interviuri realizate de către Mathilde Fasting, sunt atinse subiecte variate ale lumii contemporane: criza financiară din anul 2008, victoria puțin scontată a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, ascensiunea amenințătoare a Chinei ori apariția unui număr tot mai mare de lideri politici iliberali.

După sfârșitul istoriei reprezintă o invitație deschisă pentru cei interesați de economie, politică, sociologie, istorie, filosofie și nu numai, de a afla opiniile și predicțiile unuia dintre cei mai cunoscuți erudiți ai zilelor noastre. Prin multitudinea de subiecte abordate de-a lungul acestor pagini, dialogul va atrage curiozitatea cititorilor și le va oferi răspunsul la unele dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului, oferind multe teme de meditație.

„În această splendidă carte care redă conversațiile dintre Mathilde Fasting și Francis Fukuyama, descoperim mai multe despre acesta: trecutul și studiile, interesul față de alte domenii, legătura cu neoconservatorismul și cu economia contemporană. Este o carte despre omul și savantul Fukuyama, care va trezi interesul atât al biografilor cât și al studenților de la științe sociale.ˮ Branko Milanović, economist, autorul cărții Capitalism, Alone

„O fascinantă colecție de interviuri care ne permite să aflăm gândurile unuia dintre cei mai influenți intelectuali ai zilelor noastre. O lectură grozavă!ˮ Helena Rosenblatt, profesor de istorie la Graduate Center, City University of New York