Durabila iubire

în stoc
SKU
a223642
24.95 LEI
Pe scurt

Ian McEWAN, unul dintre cei mai faimoși scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor GîndaculMașinării ca mineCoajă de nucăLegea copiilorOperațiunea Sweet ToothSolarPe plaja ChesilSîmbătăIspășire (laureat al National Book Critics Circle Award și W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubireInocentulCopilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Cîinii negriMîngîieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize) și Grădina de ciment. A scris și volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (cîștigător al Somerset Maugham Award) și În așternuturi. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Tîrgului de carte de la Ierusalim.

Romanul a fost ecranizat în 2004, în regia lui Roger Michell, cu Daniel Craig, Rhys Ifans şi Samantha Morton în rolurile principale.

Durabila iubire este istoria unei obsesii erotico-religioase căreia îi cade victimă naratorul întregii poveşti, Joe Rose. Un accident declanşat de un balon purtat de vînt îl aduce pe acesta în faţa lui Jed Parry, un necunoscut care pare să facă o fixaţie pentru el şi care, încetul cu încetul, îi invadează întreaga existenţă. Joe Rose este convins că hărţuitorul îi pune în pericol nu doar relaţia stabilă cu frumoasa Clarissa, ci şi viaţa. Pe de altă parte, Clarissa se teme că hărţuitorul există doar în mintea iubitului ei, Joe, care e de fapt veritabilul alienat mintal. Astfel, povestea evoluează la limita dintre normalitate şi dezechilibru psihologic, strunită cu măiestrie de autor pînă la deznodămîntul logic şi, totodată, şocant.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
Ediția cărții III
ISBN 9789734685905
Traducător Cornelia Bucur
Număr de pagini 324
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDurabila iubire
Rating-ul tău