E OK, nu-mi pasa

în stoc
SKU
a263144
35.00 LEI
Pe scurt
Inchid ochii si vad mana tatei ridicand pistolul, care straluceste in lumina soarelui, alerg inapoi in sufragerie, iar in hol miroase a fum, a padure si a zile de duminica insorite, dar acum, cand ma uit pe fereastra, nu mai e nimeni la poarta. Un tata alcoolic si violent este umbra de care tanarul Audun nu poate sa scape, orice ar face, toata copilaria si adolescenta lui. Baiatul viseaza sa devina scriitor, citeste Jack London si Hemingway, devine adult inainte de vreme, iar expresia lui preferata este: E OK, nu‑mi pasa. Dar problema lui Audun este ca, dimpotriva, ii pasa prea mult, iar prefacuta sa indiferenta ascunde o permanenta lupta pentru a lasa in urma trecutul.
Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Romanul secolului XX
ISBN 978-973-341-500-8
Traducător Carmen Langseth
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsE OK, nu-mi pasa
Rating-ul tău

Inchid ochii si vad mana tatei ridicand pistolul, care straluceste in lumina soarelui, alerg inapoi in sufragerie, iar in hol miroase a fum, a padure si a zile de duminica insorite, dar acum, cand ma uit pe fereastra, nu mai e nimeni la poarta. Un tata alcoolic si violent este umbra de care tanarul Audun nu poate sa scape, orice ar face, toata copilaria si adolescenta lui. Baiatul viseaza sa devina scriitor, citeste Jack London si Hemingway, devine adult inainte de vreme, iar expresia lui preferata este: E OK, nu‑mi pasa. Dar problema lui Audun este ca, dimpotriva, ii pasa prea mult, iar prefacuta sa indiferenta ascunde o permanenta lupta pentru a lasa in urma trecutul.

Putini scriitori norvegieni au avut in strainatate succesul de care s‑a bucurat Per Petterson: a castigat IMPAC Dublin Literary Award, The Independent Foreign Fiction Prize si The Nordic Council Literature Prize. Romanul sau La furat de cai (publicat de Editura Univers in 2007) a intrat pe lista de bestselleruri a New York Times si a fost tradus in mai mult de 50 de limbi. La Univers i‑au mai aparut si romanele Blestem curgerea timpuluiRefuz si Barbati in situatia mea.