Economia crizelor

Epuizat din stoc
SKU
C177740
68,81 LEI
Pe scurt
Până nu de mult, economia, cu toate ramurile ei, era doar o preocupare a specialiştilor. Dar, de câţiva ani încoace, lucrurile s-au schimbat şi toată lumea a realizat că economia ne priveşte pe toţi, politicile economice fiind în fond cele care ne asigură – sau ne pun în pericol – confortul şi bunăstarea.
Economia crizelor este o carte care li se adresează în egală măsură profesioniştilor şi amatorilor în ale economiei, celor care fac regulile şi celor care le suportă consecinţele. Cartea aceasta este un manual, având ca obiect de studiu modurile şi motivele pentru care pieţele capotează. Dar este şi un ghid de instrucţiuni, venind cu propuneri pentru reechilibrarea economiei şi pentru evitarea unor greşeli precum cele care au dus la criza din 2008.

Economia crizelor, ne spun cei doi autori, este un nou tip de economie, în care succesiunea balon speculativ–criză–recesiune trebuie înţeleasă ca o fază normală a ciclului economic. Introducerea unui nou regim al falimentului, divizarea băncilor mari şi adoptarea unei politici monetare care să descurajeze baloanele speculative sunt doar câteva dintre măsurile de redresare propuse.

Publicată în mai 2010 în Statele Unite, Economia crizelor este o carte mult aşteptată, mai ales pentru că unul dintre autorii ei, Nouriel Roubini, se numără printre foarte puţinii economişti care au reuşit să identifice hibele din sistemul financiar, avertizând că se va ajunge la recesiune. Iar experienţa şi luciditatea celor doi autori fac ca Economia crizelor să fie oglinda perfectă a lumii noastre, cu trecutul, prezentul şi, mai ales, viitorul ei.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Economie
Ediția cărții I
ISBN 978‑973‑1931‑43‑2
Traducător Smaranda Nistor
Număr de pagini 528
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă Editie broşată
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEconomia crizelor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!