Elefantul din Belfast

în stoc
SKU
a256461
59.90 LEI
Pe scurt
Un episod mai putin cunoscut din Al Doilea Razboi Mondial, despre un pui de elefant si tanara sa ingrijitoare Inspirat dintr-un fapt real, romanul spune povestea duioasa si teribila a lui Hettie Quin, o tanara ingrijitoare la gradina zoologica din Belfast, si a elefantului Violet, in varsta de trei ani, adus de curand in oras. Dupa pierderea recenta a surorii sale mai mari si abandonarea de catre tatal ei, Hettie isi gaseste linistea si echilibrul in grija pe care o poarta puiului de elefant si in munca alaturi de colegii sai. Intr-o seara din aprilie 1941, Belfastul este atacat de avioane germane, care lanseaza asupra localitatii peste sase sute de bombe, vreme de cinci ore. Aproape o mie de civili sunt ucisi. In cursul bombardamentelor si in rastimpul dintre ele, tanara lupta sa salveze elefantul si sa supravietuiasca bombelor si tulburarilor dintre factiunile rivale din oras.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Fiction
ISBN 978-606-088-178-0
Traducător Ioana Petridean
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsElefantul din Belfast
Rating-ul tău
Un episod mai putin cunoscut din Al Doilea Razboi Mondial, despre un pui de elefant si tanara sa ingrijitoare 
 
Inspirat dintr-un fapt real, romanul spune povestea duioasa si teribila a lui Hettie Quin, o tanara ingrijitoare la gradina zoologica din Belfast, si a elefantului Violet, in varsta de trei ani, adus de curand in oras. Dupa pierderea recenta a surorii sale mai mari si abandonarea de catre tatal ei, Hettie isi gaseste linistea si echilibrul in grija pe care o poarta puiului de elefant si in munca alaturi de colegii sai. Intr-o seara din aprilie 1941, Belfastul este atacat de avioane germane, care lanseaza asupra localitatii peste sase sute de bombe, vreme de cinci ore. Aproape o mie de civili sunt ucisi. In cursul bombardamentelor si in rastimpul dintre ele, tanara lupta sa salveze elefantul si sa supravietuiasca bombelor si tulburarilor dintre factiunile rivale din oras.
 
S.Kirk Walsh reda cu talent evolutia relatiei dintre Hettie si elefantul Violet, si apropierea tot mai mare dintre ele pentru supravietuire si alinare reciproca. Elefantul din Belfast realizeaza un portret complex al iubirii, pierderii, durerii si rezistentei pe fundalul unui oras irlandez prada Blitz-ului nemtesc, care dezvaluie un episod mai putin cunoscut din Al Doilea Razboi Mondial.