Eliberarea de iluzie. Cartea despre ego

în stoc
SKU
a258775
49.99 LEI
Pe scurt
O carte a cărei lectură curge fluid, precum contemplarea din timpul unei meditaţii, şi care oferă cititorilor de azi ancore atractive pentru explorarea spiritualităţii într-un mod inedit.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție Introspectiv
Ediția cărții I
ISBN 978-606-339-986-2
Traducător Carmen Neacsu
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEliberarea de iluzie. Cartea despre ego
Rating-ul tău

O carte a cărei lectură curge fluid, precum contemplarea din timpul unei meditaţii, şi care oferă cititorilor de azi ancore atractive pentru explorarea spiritualităţii într-un mod inedit.

Navigăm prin viaţă convinşi că ceea ce ne ajută să ne orientăm este chiar propriul ego, rezervorul nostru de ambiţie, de superioritate, de măreţie şi de importanţă. Este oare el vehiculul spre o existenţă împlinită? În această carte, Osho demontează pas cu pas tot ce ţine de importanţa acestei idei în societatea contemporană. Ba chiar mai mult, el vede în ego rădăcina tututor relelor din viaţa noastră. Echivalentul unei „găuri negre” emoţionale, în viziunea lui Osho, calea dictată de ego ne face să pierdem din vedere ceea ce este realmente important, ceea ce ne defineşte. Indiferent de câte eforturi vom face să îndeplinim cerinţele pe care le simţim la nivel de ego, vom eşua. Însă chiar din acest punct începe drumul eliberării de iluzie. Osho propune o nouă direcţie de explorare pentru a ne atinge potenţialul şi pentru a trăi autentic: debarasarea de ego. Devenind observatori detaşaţi ai furtunilor care ne răscolesc interiorul, vom putea depăşi contradicţiile, angoasele şi frustrările. Opusul conceptului de ego este reprezentat de cel al autenticităţii. Printr-o serie de argumente uşor de urmărit şi de înţeles, Osho explică ce înseamnă parcurgerea drumului de la ego la autenticitate, folosindu-se de noţiuni din spiritualitatea budistă, din filosofia occidentală, din psihologie şi din cultura populară.