Elisabeta a II-a si ghidul ei de viata

în stoc
SKU
a259554
35.00 LEI
Pe scurt
Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a domnit 70 de ani, timp in care a devenit simbol al unor vremuri definite de eticheta si formalism. Cartea Elisabeta a II-a si ghidul ei de viata contureaza un portret al suveranei compus din intamplari, gesturi si comentarii din culise, adaugand la imaginea acestei puternice femei dimensiunea ei umana.
Mai multe informații
EdituraFor You
Ediția cărții I
ISBN 978-606-639-546-5
Traducător Liliana Burghina
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsElisabeta a II-a si ghidul ei de viata
Rating-ul tău

Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a domnit 70 de ani, timp in care a devenit simbol al unor vremuri definite de eticheta si formalism. Cartea Elisabeta a II-a si ghidul ei de viata contureaza un portret al suveranei compus din intamplari, gesturi si comentarii din culise, adaugand la imaginea acestei puternice femei dimensiunea ei umana.

Prin rezistenta in fata adversitatilor si rigoarea cu care si-a condus familia, aceasta femeie remarcabila a demonstrat o disciplina de fier, temperata de dorinta de a avea o viata "normala" alaturi de cei dragi. Si-a gestionat viata cotidiana cu aplomb si vitalitate, chiar si atunci cand cultura si societatea se schimbau rapid in jurul ei.
 
Karen Dolby prezinta numeroase detalii din viata Elisabetei a II-a ce pot constitui o sursa de inspiratie pentru oricine, indemnand la o atitudine mai demna si mai disciplinata in viata publica si privata si la cultivarea respectului pentru implinirea datoriei si lucrul bine facut.
 
Elisabeta a II-a despre faima:
Cand un oficial a comentat ca trebuie sa fie dificil pentru ea sa aiba de-a face cu atatia straini, regina a replicat zambit: "Nu este atat de dificil pe cat pare. Vedeti, nici nu trebuie sa ma prezint. Toti par sa stie cine sunt."
 
Elisabeta a II-a despre moda:
La sfarsitul anilor 1960, cand Mary Quant si fusta mini au ajuns sa personifice tot ceea ce era la moda, printesa Anne a sugerat ca mama ei sa ia in considerare si ea scurtarea rochiilor sale. Regina a raspuns fara echivoc: "Nu sunt vedeta de film."
 
Karen Dolby este editoare si scriitoare. A publicat mai multe carti despre membri ai familiei regale britanice, printre care: The Wicked Wit of Prince Philip si The Wicked Wit of Princess Margaret. Este si coautoare a cartilor de succes 10 Years Younger si 10 Years Younger Nutrition Bible.