Emoţiile distructive. Cum le putem depăşi?

Epuizat din stoc
SKU
C190355
58,00 LEI
Pe scurt
Daniel Goleman redă, în acest volum, discuţiile purtate, în cadrul unui seminar de cinci zile, între Dalai Lama şi un mic grup de psihologi, neurologi şi filozofi.
Multe dintre suferinţele îndurate de-a lungul timpului de umanitate au fost generate de emoţii distructive — de acele reacţii afective care ne rănesc pe noi înşine, dar şi pe ceilalţi. Dar ce sunt aceste emoţii şi ce anume le favorizează apariţia sau le declanşează, perturbând echilibrul interior? Cum se manifestă emoţiile în viaţa cotidiană şi ce implicaţii au, mai ales pe termen lung? Oare avem potenţialul de a ne schimba? Şi în ce fel suntem influenţaţi de cultura în care trăim? Există motive de optimism, în ceea ce priveşte controlul emoţiilor distructive? Şi dacă da, atunci cum se pot metamorfoza aceste sentimente, pentru binele şi evoluţia umanităţii?
Veţi găsi răspunsuri la aceste întrebări în cartea de faţă, în paginile căreia Daniel Goleman redă discuţiile purtate, în cadrul unui seminar de cinci zile, între Dalai Lama şi un mic grup de psihologi, neurologi şi filozofi. Demersul lor a avut scopul de a afla dacă ştiinţa şi filozofia pot colabora pentru a identifica, a controla şi a preveni emoţiile distructive — aşa cum sunt ura, mânia, gelozia, ostilitatea, dispreţul, trufia, amăgirea şi altele asemenea.
Perspectivele diferite ale ştiinţei şi filozofiei, caracteristice gândirii occidentale şi celei orientale, se îmbină aici, creând o simbioză între opiniile participanţilor la dialog. Iar cel mai mare privilegiu al cititorului este acela că are şansa de a pătrunde în universul unor minţi extraordinare, pentru a le vedea la lucru.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Seria Daniel Goleman
Ediția cărții a III-a
ISBN 978-606-588-575-2
Traducător Laurenţiu Staicu
Număr de pagini 568
Formatul cărţii 14,5 × 20,5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEmoţiile distructive. Cum le putem depăşi?
Rating-ul tău