Epoca furiei. O istorie a prezentului

în stoc
SKU
a268542
73.00 LEI
Pe scurt
De ce fierbe lumea noastră ca o oală sub presiune? De ce vocile care aderă la populism și autoritarism se aud tocmai dinspre societățile unde libertatea pare garantată? Pankaj Mishra găsește răspunsul acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Argument
ISBN 978-606-441-608-7
Traducător Bogdan Ghiurco
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEpoca furiei. O istorie a prezentului
Rating-ul tău

De ce fierbe lumea noastră ca o oală sub presiune? De ce vocile care aderă la populism și autoritarism se aud tocmai dinspre societățile unde libertatea pare garantată? Pankaj Mishra găsește răspunsul acolo unde ne-am fi așteptat mai puțin.

Majoritatea gânditorilor cad de acord că democrația liberală este cea mai bună formă de guvernământ: printre altele, libertatea individuală și egalitatea de șanse, drepturi câștigate cu greu în ultimele secole, par să fie valorile de căpătâi ale unei societăți sănătoase. Cu toate acestea, îngrijorător de multe voci le contestă și asistăm la o violență tot mai mare îndreptată împotriva imigranților și a minorităților de tot felul. Dezvoltarea îngrijorătoare a populismului și a rasismului în Statele Unite și în țările europene sau a extremismului islamic în Orient reprezintă o adevărată bombă cu ceas pentru colectivitatea internațională.

Putem să înțelegem multe dintre problemele cu care ne confruntăm azi pe plan politic și social întorcându-ne în trecut, la ideile tranșante ale Iluminismului, și, de asemenea, recunoscând un fenomen psihosocial tot mai răspândit: resentimentul celor care se consideră păcăliți de societate și își doresc revanșa, optând pentru autoritarism. Dar, dincolo de preferințele politice, există un sentiment generalizat că lumea a scăpat de sub control. Cartea lui Pankaj Mishra propune o analiză lucidă a unui fenomen care amenință întreaga omenire.

Pankaj Mishra (n. 1969) este romancier, jurnalist, eseist și critic literar. A absolvit Universitatea din Allahabad, apoi a obținut un masterat în literatură engleză la Universitatea Jawaharlal‑Nehru. A publicat articole în The London Review of BooksFinancial TimesThe PioneerThe GuardianThe New Yorker și The New York Review of Books. În 2000 a fost răsplătit cu Premiul Art Seidenbaum pentru Debut în Ficțiune, iar în 2014 a primit Premiul Windham-Campbell pentru nonficțiune.