Epoca mea de aur. Partea întâi

Epuizat din stoc
SKU
a229551
48.48 LEI
Pe scurt

René Goscinny (1926 – 1977) a fost scriitor și scenarist de bandă desenată francez, cunoscut la nivel internațional pentru celebra serie Asterix, creată împreună cu Albert Uderzo, și pentru contribuțiile la seria Lucky Luke, bandă desenată creată de Morris. Goscinny este și autorul seriei de cărți pentru copii Micuțul Nicolas.

 

JEAN-JACQUES SEMPÉ s-a născut în Bordeaux la 17 august 1932. Elev indisciplinat, este dat afară de la şcoală şi începe să muncească de la vârsta de 17 ani. După ce lucrează ca asistent al unui comerciant de vinuri şi se înrolează în armată, se apucă, la 29 de ani, de desene umoristice. Debutul său este unul dificil, dar Sempé nu se dă bătut şi lucrează cu înverşunare. A colaborat cu reviste prestigioase: Paris Match, L’Express, New Yorker şi New York Times. În 1961 şi-a publicat primul album, Rien n’est simple, care a fost urmat de multe altele, apărute la Denoël şi Gallimard. Este coautor, alături de René Goscinny, al celebrului Micuţul Nicolas, un clasic al literaturii pentru copii publicat recent de Editura Arthur.

Dani are tot ce își poate dori un prichindel de cinci ani: părinți iubitori, bunici care îl adoră, cărți cu povești și multe jucării. Nicio zi nu e plictisitoare când bunicii se dau peste cap să-i facă toate poftele, îl duc la cinema și îl lasă să câștige la jocurile de cărți, iar excursiile la munte cu părinții, în Dacia lor portocalie, sunt cele mai grozave.

Băiatul trăiește ferit de dramele din familie, cât și de greutățile vieții de zi cu zi de la sfârșitul anilor 1980. Revăzută însă cu ochi de adult, iluzia copilăriei perfecte începe să se destrame încetul cu încetul.

 

„Copilăria supraviețuiește în memorie. Fluiditatea memoriei și filtrele prin care absoarbe și reține realitatea deformează amintirile, estompându-le sau aureolându-le subiectiv. Dar «amintirile din copilărie» ale lui Daniel Horia beneficiază de obiectivitatea unui suport grafic care le conferă credibilitate dincolo de granițele poroase ale memoriei.” Florin Bican

 

Epoca mea de aur recreează perfect entuziasmul și mirarea cu care băiețelul descoperă lumea și obiectele aproape magice care o alcătuiesc. Mulți dintre cititori își vor recunoaște copilăria, jucăriile, cărțile, hainele și interioarele, poate chiar și bunicii. Dincolo de desenul bogat, imersiv, care redă cu generozitate un univers între timp dispărut, e impresionant felul în care personajele capătă profunzime pe parcursul poveștii.” Maria Surducan

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Grafic
Ediția cărții II
ISBN 9786067107906
Număr de pagini 220
Formatul cărţii 22 x 29 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
Nou Default
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEpoca mea de aur. Partea întâi
Rating-ul tău