Este copacul meu

în stoc
SKU
a225507
42.00 LEI
Pe scurt

În timp ce creștem, nu este ușor să învățăm să împărțim cu ceilalți ceea ce credem că ne aparține, în special cu cei care au mai puțin decât noi.

Povestea veveriței ilustrează foarte bine acest aspect. Este copacul ei, sunt conurile și ramurile ei, este umbra copacului ei. Toți cei din jur trebuie să știe că acesta este doar copacul ei, iar conurile de pin îi aparțin în totalitate. Așadar, cum să facă le protejeze de ceilalți? Dar dacă alte veverițe au copaci și mai frumoși?

Cu toții am simțit, la un moment dat, sentimentul de proprietate. Acesta este ancorat puternic în ființa noastră și ne poate declanșa anumite emoții. Povestea ne arată că egoismul se poate manifesta cu ușurință. De asemenea, mai întâlnim aici și referințe care fac trimitere la gelozie și invidie.

Stilul de scris este unul hazliu și stârnește cu ușurință amuzamentul. Autorul ilustrează perfect sentimentul de egoism prin jocul de culori tomnatice. Morala? Fii mai darnic, fii mai bun cu ceilalți.

Autorul și ilustratorul Olivier Tallec a creat o fabulă simplă și amuzantă, relevantă pentru epoca modernă. Cu ajutorul umorului și a exagerării, copiii vor face cunoștință cu o veveriță expresivă care ar face orice să își protejeze copacul și conurile sale de pin. Cartea tratează una dintre problemele recurente întâlnită la cei mici: greutatea de a împărți cu ceilalți ce este al lor. În pădurea veveriței, aceștia vor putea afla mai multe despre dăruire, depășirea egoismului și a posesivității și de a aprecia ceea ce avem.

Mai multe informații
EdituraKatartis
Ediția cărții I
ISBN 9786069677100
Traducător Ileana Pasnicu
Număr de pagini 32
Formatul cărţii 20 x 26 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEste copacul meu
Rating-ul tău