Evoluția minții. O istorie a creierului uman

în stoc
SKU
a263083
59.99 LEI
Pe scurt
Homo sapiens a parcurs un drum foarte lung pentru a ajunge la stadiul actual. Cea mai veche specie umană avea un creier de dimensiunile unui pumn de copil, în timp ce noi avem un creier de patru ori mai mare, înzestrat cu abilități spectaculoase pe care abia începem să le înțelegem. Evoluția minții prezintă istoria de peste șapte milioane de ani a creierului, înglobând cele mai recente descoperiri științifice: rolul memoriei în configurarea experienței viitoare, remodelarea sinapselor cu ajutorul meditației, influența climei asupra diversității lingvistice și rolul depresiei în evoluția omului.
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Orion
ISBN 9786064316691
Traducător Carmen Strungaru
Număr de pagini 344
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEvoluția minții. O istorie a creierului uman
Rating-ul tău

Homo sapiens a parcurs un drum foarte lung pentru a ajunge la stadiul actual. Cea mai veche specie umană avea un creier de dimensiunile unui pumn de copil, în timp ce noi avem un creier de patru ori mai mare, înzestrat cu abilități spectaculoase pe care abia începem să le înțelegem.

Evoluția minții prezintă istoria de peste șapte milioane de ani a creierului, înglobând cele mai recente descoperiri științifice: rolul memoriei în configurarea experienței viitoare, remodelarea sinapselor cu ajutorul meditației, influența climei asupra diversității lingvistice și rolul depresiei în evoluția omului.

Reunind descoperiri din neuroștiințe, biologie, psihologie și filozofie, Joseph Jebelli descrie evoluția creierului uman, prezentând factorii de mediu, accidentele genetice și dezvoltările culturale care au marcat istoria speciei noastre.

„Cum au dobândit oamenii o minte atât de complexă? Joseph Jebelli rezumă într‑un stil captivant evoluția neurobilogică a lui Homo sapiens și posibilele direcții de dezvoltare ale creierului uman.“
David Eagleman

„Când ne gândim la transformarea minții, de obicei ne referim la schimbările psihologice care ne afectează dispoziția și perspectiva. Sau la modificările neurologice apărute în urma unei leziuni în zona capului sau a unei boli. Dar schimbările de care sunt eu interesat merg mult mai departe. Ele străbat istoria evolutivă a strămoșilor noștri umani timpurii și modelează fiecare aspect al identității noastre – emoțiile, amintirile, limbajul, inteligența și în fond, însăși țesătura culturilor și a societăților noastre.“
Joseph Jebelli