Evolutia omului. Cum a modelat biologia umana istoria lumii

în stoc
SKU
a268578
Preț special 52.50 LEI Preț standard 69.99 LEI
Pe scurt
Evolutia omului. Cum a modelat biologia umana istoria lumii Autorul bestsellerelor Cunoasterea si Origini Noi, oamenii, suntem minuni ale evolutiei. Abilitatile noastre exceptionale au creat viata asa cum o stim. Creierul nostru este complex, corpurile noastre sunt un miracol tehnic, avem abilitatea de a transmite cunostinte generatiilor viitoare. Insa suntem si profund imperfecti. Putem trai doar la anumite temperaturi, corpurile noastre sunt vulnerabile in fata microorganismelor si a altor paraziti, avem nevoie constant de somn, de nutrienti si de apa. Toate aceste trasaturi ne-au facut sa ne alegem medii favorabile in care sa ne stabilim, limitandu-ne libertatea de miscare, si au creat ritmurile societatii asa cum le cunoastem astazi. Insa extraordinara contradictie dintre plusurile si minusurile noastre este esenta a ceea ce inseamna sa fii om. Iar istoria a avut un rol in echilibrarea celor doua.
Mai multe informații
EdituraLitera
Colecție IQ230
ISBN 978-630-319-575-9
Traducător Calin Popa
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 15 x 23 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEvolutia omului. Cum a modelat biologia umana istoria lumii
Rating-ul tău

Evolutia omului. Cum a modelat biologia umana istoria lumii

Autorul bestsellerelor Cunoasterea si Origini

Noi, oamenii, suntem minuni ale evolutiei. Abilitatile noastre exceptionale au creat viata asa cum o stim. Creierul nostru este complex, corpurile noastre sunt un miracol tehnic, avem abilitatea de a transmite cunostinte generatiilor viitoare. Insa suntem si profund imperfecti. Putem trai doar la anumite temperaturi, corpurile noastre sunt vulnerabile in fata microorganismelor si a altor paraziti, avem nevoie constant de somn, de nutrienti si de apa. Toate aceste trasaturi ne-au facut sa ne alegem medii favorabile in care sa ne stabilim, limitandu-ne libertatea de miscare, si au creat ritmurile societatii asa cum le cunoastem astazi. Insa extraordinara contradictie dintre plusurile si minusurile noastre este esenta a ceea ce inseamna sa fii om. Iar istoria a avut un rol in echilibrarea celor doua.

Lewis Dartnell dezvaluie modul in care acele abilitati si deficiente biologice au determinat profund cursul istoriei noastre si cum a influentat evolutia corpului uman dezvoltarea culturilor, societatilor, economiilor, dar si conflictele purtate in toata lumea, si mediteaza asupra modului in care continua sa ne defineasca progresul. Descoperim cum a doborat hemofilia familia regala a Rusiei, cum a dus scorbutul la aparitia Mafiei si cum au contribuit bolile endemice la unirea politica a Angliei si a Scotiei si la dublarea dimensiunii Statelor Unite aproape peste noapte.
 
In aceasta carte imi doresc sa extind demersul de cercetare [inceput in Cunoasterea si continuat in Origini] si sa ne concentram asupra noastra - sa spunem povestea omului din perspectiva biologiei si esentei a ceea ce inseamna sa fii om. Sunt biolog de formatie, asa ca pentru mine acest moment reprezinta intr-un fel intoarcerea la origine. Sper sa dezvalui modurile profunde si adesea surprinzatoare in care aspectele intrinseci ale anatomiei, geneticii, biochimiei si psihologiei noastre si-au pus amprenta asupra istoriei umane. - Lewis Dartnell