Experienta spirituala si limbajele ei

Epuizat din stoc
SKU
H06831
9,17 LEI
Pe scurt
Intr-o prima instanta, tema experientei spirituale se refera la evenimente personale, secrete si, la limita, incomunicabile, privind individul in specificitatea sa irepetabila. Dar ratiunea unei asemenea experiente consta in depasirea nivelului individual, intr-o realizare personala a universalului.
Cum poate prinde studiul componenta individuala si tinta trans-individuala ale experientei spirituale, subiectivitatea umana care o gazduieste si orizontul obiectiv al implinirii ei? Cum poate imbina studiul datoria de rigoare a disciplinelor academice si interpretarea participativa, creatoare, din interior, a datelor invocate?

Textele adunate in acest volum ne dau un convingator raspuns.  In acord cu o atitudine traditionala bine reprezentata, André Scrima considera ca una dintre aventurile spirituale cele mai riguroase este cea hermeneutica. Asociind experienta spirituala cu interpretarea Textului sacru, André Scrima situeaza tematica celei dintii in mediul ei propriu, ca acces la realitati de ordin universal. (Anca Manolescu) 
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Seria de autor Andre Scrima
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1915-0
Traducător Anca Manolescu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsExperienta spirituala si limbajele ei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!