Explorări în teologie (vol. 2): Sponsa Verbi

în stoc
SKU
a260799
Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI
Pe scurt
În acest volum (Sponsa Verbi), von Balthasar priveşte Biserica, “Mireasa lui Hristos”, ca fiind deopotrivă nepătată şi necredincioasă, Biserica sfinţilor, ca şi a păcătoşilor. El parcurge Scriptura şi Tradiţia, analizând ambele dimensiuni ale Bisericii şi cee ace semnifică acestea.
Mai multe informații
EdituraGalaxia Gutenberg
ISBN 9786306586042
Traducător Maria-Magdalena Anghelescu
Număr de pagini 442
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsExplorări în teologie (vol. 2): Sponsa Verbi
Rating-ul tău

În acest volum (Sponsa Verbi), von Balthasar priveşte Biserica, “Mireasa lui Hristos”, ca fiind deopotrivă nepătată şi necredincioasă, Biserica sfinţilor, ca şi a păcătoşilor. El parcurge Scriptura şi Tradiţia, analizând ambele dimensiuni ale Bisericii şi cee ace semnifică acestea.

Biserica, în măsura în care este Mireasa lui Hristos, rămâne învăluită în misterul marital. Ea este, desigur, „poporul lui Dumnezeu” şi ca atare în mare măsură evidentă, însă prin aceasta nu diferă de Sinagogă. Diferenţa începe cu Maria, în care Cuvântul se face trup, cu Euharistia care este trupul şi sângele lui Dumnezeu date pentru a ne uni în substanţa sa, cu Duhul Sfânt care este insuflat figurii de lut de către Fiul Omului înviat.

Un mister al iubirii pe care nu-l putem înconjura decât cu evlavie. Multe ferestre se deschid pentru a privi în centrul care rămâne totuşi ascuns în cea mai tainică încăpere. În credinţă ştim despre aceasta şi suntem învăţaţi să interpretăm ceea ce este evident pentru Biserică începând de acolo. În multe privinţe aceasta face să rezulte o altă imagine a Bisericii decât cea modernă şi la modă astăzi.

Hans Urs von Balthasar