Factori de risc în cancer

Epuizat din stoc
SKU
C193942
39.45 LEI
Pe scurt
''Aceste pagini înfiorate de viaţă şi adâncite de studiu şi documentare ni se impun mai mult decât o meditaţie asupra responsabilităţii tuturor în timpurile noastre ameninţate. Este cartea pentru prietenii trădaţi de boală, dar şi pentru prietenii fideli.” (Magda Blebea)

„Cartea coordonată de D-l dr Mihai-Alin Scarlat ne arată ieşirea din suferinţă şi va dura mai mult decât o primăvară şi va fi preţuită mult timp de acum înainte. Această carte nu este un manual (dar poate fi); este munca şi strădania unor medici de a vindeca, dar şi dorinţa unor prieteni de a alina suferinţa. Nu toţi ne îmbolnăvim de cancer, deşi toţi avem celule canceroase în corp. Autorii acestei cărţi, medici şi psihologi, ne învaţă cum putem evita apariţia acestei boli, ne învaţă să respectăm strict tratamentele clasice şi, fiind prieteni, ne învaţă să ne schimbăm modul de viaţă şi gândirea despre noi înşine (mă gândesc la „Bazele fitoterapiei“, „Cheia longevităţii“). Textul mobilizator, „prietenesc“ se îmbină cu performanţa ştiinţifică şi astfel poate fi apreciat atât de specialişti cât şi de publicul larg. Nu mă pot abţine – în mirarea pe care o încerc observând folosirea din ce în ce mai dură a cuvântului „cancer“ în presă şi cvasieseistica zilelor noastre – să nu îndemn la un pic de reflecţie.


Cred că trebuie să învăţăm trecerea de la materie la spirit, de la spaimă la luptă, de la ce am fost la ceea ce trebuie să fim; şi, mai trebuie, să învăţăm şi trecerea de la boală la pacient, de la boală la autodepăşire, de la învins la învingător; şi mai cred că această carte trebuie citită de pacienţi (adică de noi toţi) cu respect şi stimă pentru munca şi căldura cu care ne-a fost dată. Aceste pagini înfiorate de viaţă şi adâncite de studiu şi documentare ni se impun mai mult decât o meditaţie asupra responsabilităţii tuturor în timpurile noastre ameninţate. Este cartea pentru prietenii trădaţi de boală, dar şi pentru prietenii fideli.” (Magda Blebea)

Mai multe informații
EdituraMinerva
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFactori de risc în cancer
Rating-ul tău