Fanionul rosu

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
H05676
13.76 LEI
Pe scurt
Ne-am obisnuit sa-i glorificam pe sportivi. Sa-i ambalam in locuri comune si in clisee uleioase. Sa facem din ei ambasadori de conjunctura sau cotizanti la vistieria bucuriilor noastre zilnice. Eventual sa-i transformam in modele.
Fanionul rosu propune un alt tip de abordare nu neaparat demitizanta, dar in orice caz realista. Radu Paraschivescu ne aminteste ca au existat mari campioni care au iesit in arena si s-au comportat penibil, brutal sau fals. Cateva dintre rateurile lor atitudinale sunt descrise ironic, pe alocuri caustic, in minieseurile din acest volum.

Pusa la treaba, memoria ii readuce din cotloane pe campionii corigenti la bunul-simt, fiindca e bine sa stim ca sportul nu este nici pe departe o rezervatie de nuferi. El cuprinde fotbalisti trisori sau decerebrati, boxeri ispititi de ritualuri antropofage, maratonisti hotomani si patinatoare care schimba ierarhiile cu ajutorul rangilor si al bodyguarzilor. Iar noi vorbim prea mult despre fair-play si prea putin despre renuntarea la criterii.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Ediția cărții 1
ISBN 973-50-0899-8
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 11*18 cm
Data apariției 2005
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFanionul rosu
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!