Făpturi uluitoare

Epuizat din stoc
SKU
C174969
33.33 LEI
Pe scurt
„Făpturi uluitoare este povestea captivantă şi profund revelatoare a două femei care îşi găsesc împlinirea în pasiunile comune şi legăturile trainice ale prieteniei.” (Los Angeles Times)
Fapturi uluitoare, cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume datorita bestsellerului Fata cu cercel de perla (Polirom, 2003), considerat de Publishers Weekly „un adevarat fenomen editorial”.

La inceputul secolului al XIX‑lea, Mary Anning, eroina romanului Fapturi uluitoare (2009), desco­pera fosilele unor creaturi necunoscute pe o plaja din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creationism si inceputurile omului care va zgudui comunitatea oame­nilor de stiinta ai vremii.
Insa, in acest domeniu domi­nat strivitor de barbati, Mary se va confrunta in curind cu prejudecatile sexiste din lumea academica, birfa rautacioasa a vecinilor si dure­rea dragostei interzise.

Din fericire, Mary va cis­tiga o aliata neobis­nuita in persoana lui Elizabeth Philpot, o fata batrina inteligenta, dificila si obse­data de fosile. In ciuda dife­rentelor de virsta si mediu, cele doua femei descopera ca, in lupta lor pentru recu­noastere, prietenia este arma cea mai redutabila.

„Tracy Chevalier impleteste ingenios personaje istorice si evenimente reale cu firele unei povesti fermecatoare. Cititorul este cucerit de felul in care aceste doua femei independente sfideaza, adesea fara sa-si propuna macar, conventiile rigide ale epocii lor.” (San Francisco Chronicle)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1805-7
Traducător Nadine Vladescu
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFăpturi uluitoare
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!