Fem

Epuizat din stoc
SKU
C182888
24.03 LEI
Pe scurt
Romanul FEM de Magda Cârneci este un volum de proză vizionară, o incursiune nonconformistă în meandrele fiziologice, psihice şi metafizice ale unui personaj feminin generic.
O Seherazada contemporana ii relateaza iubitului ei care o paraseste cele mai stranii si mai intime trairi legate de cresterea ei intru feminitate. Combinatie de povestire, poem in proza, analiza psihanalitica jungiana si marturie spi-rituala, FEM se vrea un fel de scriere initiatica, in afara genurilor literare curente, despre ce ar putea sa insemne deschiderea emotionala a fiintei umane catre niveluri de sensibilitate si de intelegere mai putin explorate si cunoscute deocamdata.

FEM-ul Magdei Carneci - un concentrat itinerar epifanic, pornind de la „brusca aruncare in scena“, trecind prin aventurile corpului dureros, prin iluminarile adolescentine ale unei feminitati matriciale si „caderea din Realitate in realitate“, prin „schimbarea la trup“ androgina spre maturizarea viziunii, deschiderea celui de-al treilea ochi si, in cele din urma, fulguranta (si intransmisibila) intelegere a „marelui sah cu partea cealalta“ - este o livrare de sine pentru bunul uz al celor care mai cauta „o magie coerenta a lumii“. E o „cheie emotionala“ pentru Planeta FEM, pentru acel univers femi-nin despre care unul dintre ultimii maestri spirituali ai vremurilor noastre spunea ca e o lume in mod natural mai aproape de fiinta lucrurilor. (Simona Sora)
Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție Proza
Ediția cărții I
ISBN 978-973-23-2924-5
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFem
Rating-ul tău