Femeia-războinic

în stoc
SKU
a259260
35.00 LEI
Pe scurt
În acest roman gasim povestea tulburătoare a unei fete născute în America într‑o familie abia sosită din China rurală, îngrozită de unicele perspective, potrivit tradiției, aşa cum o înțelege ea, de a deveni ori sclavă, ori nevastă fără drepturi.
Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Globus
ISBN 9789733414315
Traducător Anca-Gabriela Sirbu
Număr de pagini 280
Formatul cărţii 11 x 17.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFemeia-războinic
Rating-ul tău

Totdeauna învingeam, căci Kuan Kung, zeul războiului şi al literaturii, se afla mereu în faţa mea.

Publicată în 1976, Femeia‑războinic este o autoficțiune de referință, povestea tulburătoare a unei fete născute în America într‑o familie abia sosită din China rurală, un copil care încearcă să desluşească toate ițele originii sale şi toate posibilitățile care i se deschid. Îngrozită de unicele perspective ale unei tinere chinezoaice, potrivit tradiției, aşa cum o înțelege ea, de a deveni ori sclavă, ori nevastă fără drepturi, fetița care creşte înconjurată de „stafii“ face tot posibilul să scape din această capcană. 

Maxine Hong Kingston s‑a născut în 1940 în S.U.A. A fost profesor la Universitatea Berkeley, a publicat trei romane şi mai multe cărți de non‑ficțiune, pentru care a fost răsplătită cu cele mai prestigioase premii literare americane.