Femeile nu-si dau seama

în stoc
SKU
a114613
Preț special 13.72 LEI Preț standard 18.29 LEI
Pe scurt

Care-i treaba cu femeile? În 1950 Boris Vian publică, sub pseudonimul Vernon Sullivan, Femeile nu-şi dau seama, un roman-pastişă despre proza şi stilul de viaţă american de la mijlocul secolului XX. Cu o clară intenţie parodică, Vian povesteşte aventura întinsă pe câteva zilei a tânărului de bani gata Francis Deacon. Nu lipsesc drogurile, femeile, promiscuitatea fără limite, intervenţiile FBI, urmăririle pe apă şi pe uscat, travestiul şi toate beneficiile materiale pe care America aflată în plină dezvoltare i le poate oferi unui tânăr dispus să nu facă nicio economie când vine vorba de distracţie şi senzaţii tari.

Care-i treaba cu femeile? În 1950 Boris Vian publică, sub pseudonimul Vernon Sullivan, Femeile nu-şi dau seama, un roman-pastişă despre proza şi stilul de viaţă american de la mijlocul secolului XX. Cu o clară intenţie parodică, Vian povesteşte aventura întinsă pe câteva zilei a tânărului de bani gata Francis Deacon. Nu lipsesc drogurile, femeile, promiscuitatea fără limite, intervenţiile FBI, urmăririle pe apă şi pe uscat, travestiul şi toate beneficiile materiale pe care America aflată în plină dezvoltare i le poate oferi unui tânăr dispus să nu facă nicio economie când vine vorba de distracţie şi senzaţii tari.


În august 1946, Boris Vian a scris în cincisprezece zile J’irai cracher sur vos tombes, (Am să scuip pe mormintele voastre) un roman despre care a pretins, cu complicitatea editorului său, că ar fi tradus din engleză. Cartea era semnată de Vernon Sullivan (autor american) iar numele lui Vian figura ca traducător. Editorul Jean d’Halluin (Editions du Scorpion) care era în căutarea unui best-seller american, a aflat în această carte a unui autor fictiv un asemenea succes de piață, încât l-a implorat pe Vian să mai scrie o continuare. Vian a mai scris încă două aşa-zise romane „americane“ semnate Vernon Sullivan, iar Femeile nu-şi dau seama (Elles se rendent pas compte) este unul dintre acestea.

Mai multe informații
EdituraUnivers
Ediția cărții II
ISBN 9789993186564
Traducător Nicolette Tiloi
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFemeile nu-si dau seama
Rating-ul tău