Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România

Epuizat din stoc
SKU
C185642
62,85 LEI
Pe scurt
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni examinează interesele strategice aflate în spatele relaţiilor antagoniste ale României cu "aliaţii" din Răsărit.
Deşi România era bine-cunoscută pentru politica sa neconformistă din cadrul Blocului Sovietic, doar câţiva observatori din afară şi-au dat seama de gradul de animozitate pe care aceasta îl stârnea în cadrul URSS şi al altor aliaţi din cadrul Pactului de la Varşovia sau de cauzele punctuale ale acestei animozităţi. În anii 1980, mulţi analişti occidentali începuseră să pună la îndoială faptul că aparentele conflicte cu Moscova şi loialiştii sovietici erau reale. "Fereşte-mă, Doamne, de prieteni" examinează interesele strategice aflate în spatele relaţiilor antagoniste ale României cu "aliaţii" din Răsărit, motivaţiile incredibilei sfidări a ţării noastre la adresa Moscovei, metodele de "eliberare" militară şi de securitate din jugul sovietic, scopurile opoziţiei faţă de politicile de la Kremlin şi, mai ales, reacţia sovieticilor şi a loialiştilor din rândul membrilor Pactului de la Varşovia în cele mai înalte consilii ale acestora, aşa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanţi militari şi de organe ale securităţii statului.
Mai multe informații
EdituraRAO
Ediția cărții I
ISBN 9786068255958
Număr de pagini 800
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!