Fetele moarte

în stoc
SKU
a262400
Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
Pe scurt
Exponent de marca al literaturii latino-americane si unul dintre cei mai apreciati autori mexicani, Jorge Ibarguengoitia - dramaturg, scenarist si romancier - intriga prin scriitura sa impregnata de umor negru, insa care isi trage seva din teme sociale si filozofice esentiale. Romanul Fetele moarte porneste de la asa-zisele marturii, redate "ca atare", ale personajelor implicate; cu toate acestea, "Unele dintre evenimentele povestite aici sunt reale.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Clasici ai literaturii
ISBN 978-606-088-316-6
Traducător Coman Lupu
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 13x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFetele moarte
Rating-ul tău

Exponent de marca al literaturii latino-americane si unul dintre cei mai apreciati autori mexicani, Jorge Ibarguengoitia - dramaturg, scenarist si romancier - intriga prin scriitura sa impregnata de umor negru, insa care isi trage seva din teme sociale si filozofice esentiale. Romanul Fetele moarte porneste de la asa-zisele marturii, redate "ca atare", ale personajelor implicate; cu toate acestea, "Unele dintre evenimentele povestite aici sunt reale.

Toate personajele sunt imaginare.", ne avertizeaza dintru inceput autorul, sugerandu-le astfel cititorilor sai si cheia in care trebuie lecturata aceasta excentrica fictiune. Povestea celor doua surori patroane de bordel, care, parca fara sa constientizeze, ajung, treptat, criminale in serie, este relatata realist, de un narator aparent neimplicat. In pofida acestui procedeu narativ ce mimeaza distanta emotionala, se mai contureaza un personaj - complex si intunecat: Mexicul insusi, cu contradictiile sale, cu frumusetea si coruptia lui, cu simplitatea si misterul lui, cu personajele sale inocente ori stapanite de rau.

In traducerea remarcabila a profesorului hispanist Coman Lupu, cu o prefata de romancierul, poetul, dramaturgul, jurnalistul si criticul literar irlandez Colm Toibin si o postfata de scriitorul si jurnalistul mexican Juan Villoro, romanul Fetele moarte se alatura titlurilor publicate in colectia Clasici ai literaturii.