Fii mai deștept decât creierul tău

în stoc
SKU
a265156
59.00 LEI
Pe scurt
În acest ghid revoluționar, complet și accesibil despre modul în care învață creierul, descoperi cum să studiezi mai eficient, cum să scapi de stresul examenelor și, mai mult decât orice, cum să faci ca totul să devină o plăcere. Când învățăm, avem tendința să ne concentrăm pe activitățile pe care le putem controla cel mai ușor (precum evidențierea și recitirea), însă aceste practici doar ne dau iluzia învățării. După cum explică autorul, familiaritatea nu e același lucru cu înțelegerea. Perfect pentru profesori și elevi sau studenți de toate vârstele, Fii mai deștept decât creierul tău oferă exemple practice din lumea reală și vorbește despre cele mai recente cercetări despre cum să-ți antrenezi creierul ca să înveți mai bine. Fiecare capitol conține strategii clare și specifice, explicând de ce nu funcționează procesele de studiu tradiționale. Pornind de la sfaturi practice fondate pe știință, acesta este ghidul absolut pentru a-ți îmbunătăți notele și a înțelege puterea propriului creier.
Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 9786067225815
Traducător Raluca Chifu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFii mai deștept decât creierul tău
Rating-ul tău

În acest ghid revoluționar, complet și accesibil despre modul în care învață creierul, descoperi cum să studiezi mai eficient, cum să scapi de stresul examenelor și, mai mult decât orice, cum să faci ca totul să devină o plăcere. Când învățăm, avem tendința să ne concentrăm pe activitățile pe care le putem controla cel mai ușor (precum evidențierea și recitirea), însă aceste practici doar ne dau iluzia învățării.

După cum explică autorul, familiaritatea nu e același lucru cu înțelegerea. Perfect pentru profesori și elevi sau studenți de toate vârstele, Fii mai deștept decât creierul tău oferă exemple practice din lumea reală și vorbește despre cele mai recente cercetări despre cum să-ți antrenezi creierul ca să înveți mai bine. Fiecare capitol conține strategii clare și specifice, explicând de ce nu funcționează procesele de studiu tradiționale. Pornind de la sfaturi practice fondate pe știință, acesta este ghidul absolut pentru a-ți îmbunătăți notele și a înțelege puterea propriului creier.

Este foarte simplu să înveți, dar să ajungi la simplitate este o treabă foarte complexă. Tot așa, este mai complicat să-i predai unui copil de 6 ani lucruri știute de toată lumea decât să-i predai unui student chestiuni pe care nu le știe (și nu le înțelege) nimeni altcineva. Să spunem: „Ne propunem să alergăm 100 de metri în 5 secunde”. Foarte simplu, toată lumea a înțeles ce urmărim. Acum, vă rog alergați 100 de metri în 5 secunde.  Complicat, nu? Cartea de față lucrează în orizontul unor distincții de acest fel și poate fi de un real ajutor pentru cei interesați.

Sebastian Grama