Fiica de la Auschwitz

în stoc
SKU
a258573
Preț special 37.50 LEI Preț standard 49.99 LEI
Pe scurt
Tova Friedman avea patru ani atunci când ghetoul din Polonia unde locuia a fost lichidat, după care, împreună cu părinții ei, a fost deportată într-un lagăr de muncă nazist. La șase ani, a fost trimisă cu mama ei în lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau....
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Orion
ISBN 9786064315748
Traducător Nina Iordache
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFiica de la Auschwitz
Rating-ul tău

Tova Friedman avea patru ani atunci când ghetoul din Polonia unde locuia a fost lichidat, după care, împreună cu părinții ei, a fost deportată într-un lagăr de muncă nazist. La șase ani, a fost trimisă cu mama ei în lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau.

În cele șase luni cât a stat acolo, Tova a fost martora a nenumărate atrocități și s-a aflat la un pas de moarte de mai multe ori, fiind una dintre puținele persoane care a scăpat cu viață dintr-o cameră de gazare. În ianuarie 1945, în timp ce plutoanele de execuție naziste lichidau ultimii supraviețuitori din lagăr, Tova și mama ei au scăpat ascunzându-se printre cadavre.

Scrisă împreună cu fostul reporter de război Malcolm Brabant, Fiica de la Auschwitz este o mărturie cutremurătoare despre unele dintre cele mai mari crime din istoria umanității.

Tova Friedman relatează atrocitățile Holocaustului din perspectiva unui copil. Documentată temeinic de Malcolm Brabant, cartea de față constituie o lectură impresionantă și absolut necesară.

The Jewish Chronicle

Una dintre cele mai tinere supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz‑Birkenau își povestește amintirile din cea mai întunecată perioadă a secolului XX.

Kirkus Reviews