Fiul unui terorist. O poveste despre a alege

în stoc
SKU
a221222
24.90 LEI
Pe scurt

Zak Ebrahim s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, pe 24 martie 1983, fiul unui inginer industrial egiptean şi al unei învăţătoare americane. Când Ebrahim avea şapte ani, tatăl lui l-a împuşcat şi omorât pe fondatorul Ligii de Apărare a Evreilor, rabinul Meir Kahane. Din spatele gratiilor, tatăl lui Ebrahim, El-Sayyid Nosair, a fost unul dintre cei care au pus la cale atentatul cu bombă asupra World Trade Center din 1993. Ebrahim şi-a petrecut restul copilăriei mutându-se din oraş în oraş, ascunzându-şi identitatea. Şi-a dedicat viaţa denunţării terorismului şi răspândirii mesajului său de pace şi non-violență. În 2013, a participat la selecţia de talente organizată de TED în New York City şi a fost ales să vorbească la Conferinţa principală TED din următorul an. Acel discurs a servit drept inspiraţie pentru această carte.

O parte din câştigurile primite de autor pentru scrierea acestei cărţi au fost donate organizaţiei non-profit Tuesday’s Children, care ajută comunităţile afectate de terorism din întreaga lume.

Jeff Giles este un jurnalist şi romancier stabilit în New York. A colaborat cu The New York Times Book ReviewRolling Stone și Newsweek şi a ocupat postul de redactor-șef la Entertainment Weekly.

„Există un motiv pentru care ura criminală trebuie învăţată – şi nu doar învăţată, ci implantată cu forţa. Nu e un fenomen care survine în mod firesc. E o minciună. E o minciună repetată iar şi iar, adeseori unor oameni fără niciun fel de resurse şi cărora le este refuzată orice perspectivă alternativă asupra lumii. E o minciună pe care tatăl meu a crezut-o şi pe care a sperat să mi-o insufle.

Mi-am petrecut întreaga viață încercând să înțeleg de ce tata s-a lăsat absorbit de terorism și m-am luptat cu gândul că sângele lui îmi curge prin vene. Îmi spun povestea cu intenția de face ceva instructiv, cu speranța de a contura portretul unui tânăr care a fost crescut sub văpaia fanatismului, dar care pledează împotriva violenței. Nu pot face afirmații mărețe, dar cred că orice existență are un laitmotiv, iar laitmotivul meu este: Cu toții putem alege.”

TED Books:

Fiul unui terorist este o poveste extraordinară, ce n-a mai fost spusă, povestea intimă a unui băiat american crescut de un tată terorist.

În această carte, Zak Ebrahim recompune încercarea sa de a se elibera de moștenirea lăsată de tatăl său, traseul său din Pittsburgh până în Memphis, de la o moschee din New Jersey până într-un parc de distracții din Tampa. Fiul unui terorist este povestea băiatului căruia i s-au inoculat dogme și ură și a bărbatului care a ales o altă cale.

Mai multe informații
EdituraBlack Button Books
Colecție TED Books
Ediția cărții II
ISBN 9786069003039
Traducător Oana-Ilinca Moldoveanu
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFiul unui terorist. O poveste despre a alege
Rating-ul tău