Florian Pittis - Moment poetic (audiobook)

Epuizat din stoc
SKU
a108349
21.87 LEI
Pe scurt
Versuri de Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Ion Barbu, Gherasim Luca, Nicolae Labis, Stefan Aug. Doinas, Mircea Cartarescu rostite la Radio intre 1989-2004

Versuri de Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Ion Barbu, Gherasim Luca, Nicolae Labis, Stefan Aug. Doinas, Mircea Cartarescu rostite la Radio intre 1989-2004


Editie prezentata de Titus Vijeu, cu o evocare de Andrei Serban


Peste un secol de poezie romaneasca, o extraordinara voce daruita teatrului si radioului public, o pictura sonora complicata: romantica, impresionista, cubista, suprarealista, postmoderna. Pe acest CD, cu inregistrari din Fonoteca Radio Romania din perioada 1989-2004, Florian Pittis recita cu generozitate din versurile unor poeti precum: Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Ion Barbu, Gherasim Luca, Nicolae Labis, Stefan Augustin Doinas si Mircea Cartarescu. Vocile dramatice, reci, ludice ale poetilor sunt orchestrate de vocea unica a artistului, intr-un spectacol de poezie atemporal.


„Tabloul acestei intrupari a modernitatii noastre lirice – desfasurat intre romantism, simbolism, ermetism, avangarda si neo-romantism – pentru a aminti cateva avataruri ale uneia dintre cele mai fecunde si, din nefericire, mai putin cunoscute experiente artistice europene – este oferit de selectia pe care un mare actor a operat-o in studiourile Radiodifuziunii Romane in incercarea de a-si acorda emotia artistica proprie cu aceea a unor ilustri inaintasi ori a unor (la fel de ilustri) contemporani”, scrie omul de radio Titus Vijeu, „legat printr-o amicitie sobra” de Florian Pittis. (fragment din „Stapanul Pasarii Colibri”, text prezent in booklet-ul acestui CD)


„Am ascultat la New York inregistrarile poeziilor interpretate de Pittis. Am fost surprins, desi stiam ca Motu (eu asa-i spuneam) era marcat de o curiozitate renascentista, nu ma asteptam sa-l descopar recitand din poeti atat de diversi, cu aceeasi pasiune ce-l caracteriza in orice facea. [...] Ascultand aceste inregistrari dupa un interval lung de timp in care am fost departe unul de altul, il recunosc neschimbat: Motu, tanarul neastamparat etern. Fie ca declama versurile lui Eminescu sau Gherasim Luca, ale lui Labis, Macedonski sau Ion Barbu, e tot timpul el, ii aduce pe poeti la el, cu spiritul lui ghidus, Puck sau Ariel facand giumbuslucuri, uneori melancolic si sentimental, alteori descoperind subtexte hazlii unde nu te astepti, alteori identificandu-se cu un stil de declamatie retoric, ce arata respectul lui fata de marii recitatori ai trecutului”, exclama regizorul Andrei Serban, prietenul bun si colegul de generatie al lui Florian Pittis, imediat dupa ce a ascultat acest spectacol radiofonic, in vara lui 2014. (fragment din „Era prietenul tinerilor...”, evocare de Andrei Serban prezenta in booklet-ul acestui CD).

Mai multe informații
Format audiobook CD audio
EdituraCasa Radio
Colecție Fonoteca de aur
Durată (minute) 57
Voce audiobook Florian Pittiş
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFlorian Pittis - Moment poetic (audiobook)
Rating-ul tău