Fluturele si regele

în stoc
SKU
a223527
44.99 LEI
Pe scurt

Máire Zepf a scris în special cărți pentru copii și adolescenți. Cartea ei ilustrată, „Don’t Go To School!” (Nu mergi la școală!) a fost publicată în opt limbi și a câștigat Premiul pentru Cartea anului acordat de Asociația Irlandeză de Literatură, precum și un Certificat internațional de onoare.

Shona Shirley Macdonald s-a făcut remarcată prin lucrarea „The Moon Spun Around”, o colecție ilustrată a poeziilor lui William Butler Yeats pentru copii. O altă lucrarea a sa, „The Pooka Party”, a fost nominalizată la Premiul Cartea Irlandeză a anului, precum și la Premiul Cartea anului pentru copii.
Christian Tămaș (n. 1964) este orientalist, scriitor și traducător din opt limbi, autor a peste o sută de volume publicate (opere originale și traduceri). Din limba irlandeză a tradus și a publicat în limba română douăzeci și una de cărți, dintre care amintim: Gabriel Rosenstock – Poeme alese („Rogha Rosenstock”), 1998, Micheál Ó Conghaile – Rătăcirile lui Jack Sheáin Johnny („Seachrán Jeaic Sheáin Johnny”), proză, 2003, și Cei cinci din Conamara („Cúigear Chonamara”), teatru, 2008 ș.a
Este deținătorul mai multor premii naționale și internaționale, între care: Premiul „Naji Naaman” (Liban), Premiul Uniunii Scriitorilor din România (filiala Iași), Medalia de aur pentru excelență intelectuală (Perú).

Povestea lui Éadaoin și a lui Mír este una dintre scrierile cele mai apreciate în Irlanda din ultimii o mie de ani. Reinterpretarea actuală a textului de Máire Zepf cu ilustrații realizate de Shona Shirley Macdonald poartă cititorii secolului XXI în vremea poveștilor celtice în care dragostea se întrepătrunde cu sentimentul pierderii și curajul personajelor.


„Povești în limba irlandeză se spun, în Irlanda și în Scoția, de mai bine de o mie de ani.
În copilărie, mi-a plăcut foarte mult povestea lui Éadaoin și a lui Mír. Am fost fermecată de puternicul amestec de poveste de dragoste, tensiune și magie al acesteia. Totuși, în versiunile mai vechi, Éadaoin, personajul nostru principal, nu avea niciun control asupra propriei vieți. Era la cheremul vântului, al vrăjilor și al dorințelor altor oameni. Astfel că, atunci când am fost rugată să scriu o versiune adaptată zilelor noastre, m-am folosit de acest prilej pentru a-i reda eroinei, de data aceasta, controlul asupra propriului destin.”
— MÁIRE ZEPF

Mai multe informații
EdituraAramis
Colecție Stiintele educatiei
Ediția cărții II
ISBN 9786060093985
Traducător Liliana Romaniuc, Irina Prodan
Număr de pagini 48
Formatul cărţii 21 x 28 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFluturele si regele
Rating-ul tău