Fragil

în stoc
SKU
a228847
24.95 LEI
Pe scurt

Cartea se adresează celor ce doresc să-și perfecționeze cunoștințele practice de limba germană și poate fi folosită ca material auxiliar în paralel cu orice manual sau curs teoretic. Exercițiile vizează cele mai importante aspecte de gramatică și vocabular, ajutînd la formarea unor reflexe de exprimare corectă. Gradul lor de dificultate crește în mod treptat pe parcursul fiecărui capitol și al întregii lucrări, iar cheia exercițiilor permite să se verifice corectitudinea rezolvărilor. Numeroasele tabele și sinteze, ca și vocabularul uzual sînt utile pentru înțelegerea și stăpînirea regulilor de bază ale limbii germane.


Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte, FILIT 2021

Premiul „Sofia Nădejde” pentru Literatură Scrisă de Femei, categoria Debut-Proză, ediţia 2021

Volum nominalizat la Premiile revistei Observator cultural, Premiile Uniunii Scriitorilor din România şi la Premiul Naţional de proză Ziarul de Iaşi, ediţia 2021

„Cu aceste remarcabile proze de debut, Simona Goşu nu datorează nimic tradiţiei literare de la noi. Subiectele ei sunt pe cât de actuale, pe atât de inedite, subsumate temei vulnerabilităţii fără să facă vreo concesie aşteptărilor sau sensibilităţii cititorilor: familii monoparentale depăşite de situaţie, maternitate nedorită sau frici neînţelese, copii lăsaţi la cheremul instinctelor sau al hazardului... Dramatismul situaţiilor fiind egalat doar de fineţea cu care se desfăşoară, căci sunt mult calm în aşteptarea cruzimii şi multă subtilitate în preajma răului. Cât despre limbaj, rareori cineva a reuşit să «taie» atât de adânc, lăsând urme atât de puţin vizibile. Uimire, plăcere şi admiraţie – asta am simţit citind, recitind şi povestind şi altora aceste povestiri, printre cele mai bune scrise la noi în ultimii ani. Un debut memorabil, care – cred – va marca proza scurtă românească.” (Marius Chivu)

 

Simona Goşu (n. 1976) este traducătoare. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia engleză-română, în cadrul Universităţii din Bucureşti, şi a făcut un masterat de lingvistică aplicată şi predarea limbii engleze. A urmat cursul de creative writing susţinut de Florin Iaru şi Marius Chivu şi a fost selectată în programul de mentorat „Prima Carte”, organizat de Fundaţia Friends for Friends. A publicat proză scurtă în revistele IocanFamiliaSteaua, pe revistadepovestiri.ro şi în antologia KIWIFragil este cartea sa de debut.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
ISBN 9789734687527
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFragil
Rating-ul tău