Frumoasa din pădurea adormită

în stoc
SKU
HU003478/1C
79.00 LEI
Pe scurt
A fost odată o prințesă pe care o vrajă o cufundă într-un somn adânc. Doar sărutul unui prinț o va trezi... O poveste care îi va încânta pe cei mici și le va reaminti de copilărie celor mari! Această carte superbă, cu pagini aurii și ilustrații ca o dantelă fină, ne deschide poarta spre lumea feerică a basmului și a baletului Frumoasa din pădurea adormită. La finele secolului al XIX-lea, directorul teatrelor imperiale din Rusia, îndrăgostit de cultura franceză, a plănuit punerea în scenă a unui balet în stilul somptuos al celor de la Versailles. A propus adaptarea Frumoasei din pădurea adormită, un basm scris de Charles Perrault în 1697, care avea şi o variantă de fraţii Grimm. Coregrafia i-a fost încredinţată lui Marius Petipa, maestru francez de balet stabilit în Rusia. În ceea ce priveşte muzica, directorul a apelat la cunoscutul compozitor Piotr Ilici Ceaikovski. Prima reprezentaţie a avut loc la 15 ianuarie 1890, la Sankt-Petersburg. De atunci, baletul s-a jucat de nenumărate ori. În 1989, coregrafia a fost parţial modificată de Rudolf Nureev, care a descris baletul drept expresia desăvârşită a dansului simfonic.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas Junior
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-7980-2
Traducător Iustina Croitoru
Număr de pagini 56
Formatul cărţii 29 x 32 cm
Tip copertă cartonată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFrumoasa din pădurea adormită
Rating-ul tău

A fost odată o prințesă pe care o vrajă o cufundă într-un somn adânc. Doar sărutul unui prinț o va trezi...

O poveste care îi va încânta pe cei mici și le va reaminti de copilărie celor mari!

Această carte superbă, cu pagini aurii și ilustrații ca o dantelă fină, ne deschide poarta spre lumea feerică a basmului și a baletului Frumoasa din pădurea adormită.

La finele secolului al XIX-lea, directorul teatrelor imperiale din Rusia, îndrăgostit de cultura franceză, a plănuit punerea în scenă a unui balet în stilul somptuos al celor de la Versailles. A propus adaptarea Frumoasei din pădurea adormită, un basm scris de Charles Perrault în 1697, care avea şi o variantă de fraţii Grimm. Coregrafia i-a fost încredinţată lui Marius Petipa, maestru francez de balet stabilit în Rusia. În ceea ce priveşte muzica, directorul a apelat la cunoscutul compozitor Piotr Ilici Ceaikovski. Prima reprezentaţie a avut loc la 15 ianuarie 1890, la Sankt-Petersburg. De atunci, baletul s-a jucat de nenumărate ori. În 1989, coregrafia a fost parţial modificată de Rudolf Nureev, care a descris baletul drept expresia desăvârşită a dansului simfonic.